SPOR REHBERİM bölümündeki Basketbol & NBA alt forumunda bulunan Kosova: Celtics, Lakers ve Cavaliers farklı konusunu görüntülemektesiniz özet:Murat Kosova, NBA'de Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Cleveland Cavaliers'ın geride kalan maçlara bakıldığında diğer takımlardan çok farklı olduklarını ...
| |||||||
Kosova: Celtics, Lakers ve Cavaliers farklı | Google Özel Arama | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| WebMaster | Murat Kosova, NBA'de Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Cleveland Cavaliers'ın geride kalan maçlara bakıldığında diğer takımlardan çok farklı olduklarını söyledi. l [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir. lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun.. ] Murat Kosova, 'ntvspor.net' için NBA'de öne çıkan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. San Antonio Spurs, Detroit Pistons ve Orlando Magic gibi takımların bu sezon sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Kosova, önemli yıldızlara sahip olan Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Cleveland Cavaliers'ın diğer takımlarla arayı açtığını belirtti. Orlando Magic'in oyun kurucu pozisyonunda çok büyük bir açık olduğunu vurgulayan Kosova, olası bir Chucky Atkins takasının Florida ekibinin beklentilerine karşılık vermeyeceğini ifade etti. Kosova, Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin yavaş yavaş kendisine gelmesiyle birlikte Dallas Mavericks'in de bir çıkış yakaladığının altını çizdi. Cleveland Cavaliers'ın bu sezon çok önemli bir çıkışı var. Ön planda olan isim şüphesiz LeBron James, ancak takıma sezon başında Mo Williams katıldı. Bu oyuncunun takıma nasıl bir katkısı oldu? Murat Kosova: Cleveland geçtiğimiz sezonki gibi inişli-çıkışlı bir grafik çizmiyor. Sürekli çıkıştalar. Öte yandan kadro derinliği çok fazla ve LeBron 1 yıl daha olgunlaştı. LeBron olimpiyatlarda inanılmazdı ve o formunu NBA'de de sürdürüyor. Takım olarak maçları 3 çeyrekte bitiriyorlar. Detroit'in de şu anki durumunu düşünürsek Doğu Konferansı'da Boston Celtics ile Cleveland Cavaliers'ın çok ağır bastığını söyleyebiliriz. Bu noktada Mo Williams, LeBron'u rahatlattı; ama daha Williams hakkında konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise, Cavaliers'ın bu süreçteki fikstürü biraz kolaydı ve ayrıca çok erken form tutmak her zaman iyi değildir. Takıma baktığımızda çok iyi savunma yaptıklarını söyleyebiliriz. Anderson Varejao ile Ben Wallace istenen katkıyı yapıyor. Ayrıca Varejao'nun skor katkısı da var. Çok önemli sakatlık da yaşamadılar. Bu konuda şanslılar. Cleveland, bu sene herkesin çok daha ciddiye alması gereken bir takım. LeBron da artık kariyerinin zirvesine çıkıyor ve birçok açıdan daha olgun. Artık onun önünde hiç kimse duramıyor. Rakip LeBron'a faktör olamıyor, eğer o gün kendisini iyi hissediyorsa engel tanımıyor. Kaan Kural'ın da dediği gibi LeBron şu anda ligin "En değerli oyuncusu" konumunda. Ancak aynı durum Los Angeles Lakers için de geçerli. Kobe Bryant da LeBron gibi maçlarda 3 çeyrek oynuyor ve dinleniyor. Aslında lige baktığımda Celtics, Lakers ve Cavaliers'a yakalaşan bir takım göremiyorum. San Antonio Spurs rayına girdi, ama onların da sıkıntıları var. Detroit'te kaotik bir durum söz konusu. Orlando üst seviyelere gelemiyor. Bu nedenle 3 takımla diğer takımlar arasında bir uçurum oluşmuş gibi gözüküyor. ![]() Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic'e değinmek istiyorum. Florida temsilcisinin Keith Bogans ya da Brian Cook karşılığında Denver Nuggets'tan tecrübeli oyun kurucu Chucky Atkins'i almak istediği konuşuluyor. Bu takas Magic'e önemli katkı sağlar mı? Murat Kosova: Orlando Magic'in oyun kurucu pozisyonuna takviye yapması şart, ancak Chucky Atkins'in son durumunun ne olduğu çok önemli. Jameer Nelson da sakat, bu pozisyonda çok büyük bir açık var. Aslında bence Nelson sağlıklıyken de büyük bir oyun kurucu problemleri var. Atkins çok önemli takımlarda önemli rollerde bulunmuş bir oyuncu. Detroit ve Lakers gibi üst sıralara oynayan takımların havasını solumuş bir isim. Magic'e mutlaka katkı yapar, ama son durumunun ne olduğu çok büyük önem taşıyor. Mesela şu anda Stephon Marbury'nin takımdan ayrılması söz konusu. Miami veya Orlando bu oyuncuyu alabilir mi? gibi sorular da var. Aslında demek istediğim bu tarz oyuncuların iki ucu keskin bıçak. Gerçekten takıma katkı yapıp yapmayacaklarını bilemezsin. Atkins iyi bir profesyonel ama takımda çok fazla şeyi değiştirebilecek bir oyuncu değil. Bu takas Orlando'yu bir anda yukarı itmez ya da aşağı çekmez. Florida ekibinde Jameer Nelson'ın olgunlaşması çok önemli. Bu ne zaman olacak tabii bilemiyorum. Orlando'nun kadrosuna baktığımızda, bu sezon onlar için en büyük kazanç Tony Battie. Oynadığı maçlarda takıma katkı yaptığını daha net bir şekilde görüyoruz, fakat yine de ben Orlando'nun NBA'in en kötü yönetilen organizasyonlarından biri olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman Hidayet'le de konuşuyoruz, o da bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getiriyor. Dwight Howard ve Hidayet gibi oyuncular doğal olarak daha iyi bir çevre bekliyor. Sonuç olarak bu kadronun son 2 sezondur takıldığı bir yer var. Daha ileri gidebilmeleri için takviyeye ihtiyaçları var, ama o takviyenin yapılamadığını görüyoruz. Hidayet de bunu kabul etti zaten. Normal sezon için olmasa bile play-off'larda kenardan gelerek katkı yapabilecek isimlere ihtiyaçları var. Şu anda takım 3 kişinin sırtında gidiyor. Jameer Nelson ile 3.5 diyebiliriz aslında. Nelson geçtiğimiz yıllarda çok büyük sıkıntılar atlattı. Babası trajik bir şekilde vefat etti. Biz sadece spora kenetlendiğimiz için bazen işin diğer tarafını, insani yönünü, unutuyoruz. Nelson büyük bir trajediyi gerisinde bıraktı. Mesela geçtiğimiz günlerde eski NBA oyuncularından Rodney Rogers'ın ağır iş makinesinden düşerek omzundan aşağısı felç odu. Çok şeyler beklenen, Chicago Bulls ve New Jersey Nets'ten tanıdığımız, Jayson Williams'ın motosiklet kazası sonucunda spor hayatı bitti. Bu nedenle işin sadece spor boyutuna da bakmamak gerekiyor. Hidayet Türkoğlu'nun takasta kullanılabileceği sezon başından bu yana konuşuluyor. Magic yönetimi milli basketbolcu sezon sonunda opsiyonunu kullanarak serbest kalmadan önce takasla yıldız bir oyun kurcuyu kadrosuna eklemeyi düşünebilir mi? Murat Kosova: Olabilir tabii her şey olabilir; ama ben böyle bir takas beklemiyorum doğrusu. Hidayet Türkoğlu'nun takasla bir başka takıma gitmesi çok da kolay değil. Çok müşterisi var Hidayet'in, ancak iyi teklifler gelmiyor. Mesela Sacramento Kings'in teklifi oldu, ancak Magic için değeri olmayan bir teklifti. Florida ekibi de play-off kovalayan bir takım sonuçta. Böyle bir durumda Hidayet'i göndermeyi düşünmez. Oyun kurucun yok, zaten takımda oyunu Hidayet kuruyor. Yok pahasına böyle önemli bir oyuncuyu bırakmazlar. Ancak NBA çok enteresan bir organizasyon. Bir bakarsın bavulunu önüne koyarlar. Takımın yıldızıyken ülkenin diğer tarafına gidebilirsin. Mesela sıcak örnek Allen Iverson takası. Tamamen profesyonel bir dünya. Dallas Mavericks sezona 9 maçta 7 mağlubiyetle başladıktan sonra son 10 maçın 9'unu kazanmayı başardı. Teksas ekibinin yakaladığı çıkış hakkında neler söyleyeceksin? Murat Kosova: Dallas büyük bir çıkış yakalamasına rağmen takımın en önemli oyuncularından Josh Howard da sakat bunu umutmamak gerekir. Geçtiğimiz yıllarda programlarda onun için NBA'deki 30 takımın da kadrosunda görmek isteyeceği bir oyuncu diyorduk; ama maalesef son yıllarda saha dışında yaşadığı olaylar ve saha içinde kendini süper yıldız kategorisine koyması onun ismine zarar verdi. Dolayısıyla Dallas'a da zarar verdi. Takımın yakaladığı çıkışa bakarak antrenör Rick Carlisle'ın doğru şeyler yaptığını görüyoruz. Teksas ekibi sürekli böyle gidecek diye bir şey de yok, inişler-çıkışlar olacaktır. Ancak onların yakaladığı çıkıştaki en önemli etken Dirk Nowitzki'nin yavaş yavaş kendine gelmesi.Bu takım Nowitzki'nin takımı. Alman oyuncu yine çok yoğun bir yaz dönemi geçirdi. Bu yüzden onun sezona yavaş başlaması normaldi. Rick Carlisle'ın öncelikle onun sırtındaki yükü hafifletmek istediğini gördük. Mesela Nowitzki ile birlikte Alman Milli Takımı'nın futbol maçını izlemeye gitti. Carlisle ona daha farklı bir açıdan yaklaşıyor. Bu yüzden Carlisle'nin Avery Johnson'dan bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Johnson'ın o despot havası, oyuncularıyla ilişkileri biraz onları yıpratmış gibi. Barea'nın performansı da beni şaşırtıyor esasında. Eğer Nowitzki antrenöre inanırsa ve Josh Howard kafasını toplarsa Dallas sonuna kadar gider. Biraz Jason Kidd şoku yaşıyorlar. Bu formül istedikleri gibi olmadı şu ana kadar. Kidd çok ağırlaşmış ve en önemlisi savunmayı aynı düzeyde yapamıyor. Belki o da sezon sonunda bir çıkış yakalayabilir. Sezon çok uzun. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| lakers, kosova, celtics, cavaliers |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Farklı Bilinç Halleri | GaNGsTer | Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji | 1 | 24-11-2008 04:16 PM |
| Permütasyon, Kombinasyon Ve Binom Açılımı | CoRTeZ | Matematik - Geometri | 3 | 14-04-2008 07:18 PM |
| Psikoloji Konuları | KaraKarTaL585 | Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji | 35 | 04-02-2008 07:23 PM |
| Taş, Ahşap ve Kalem İşi Süslemesi Açısından İshak Paşa Sarayı | YSS | Tarih - Coğrayfa | 0 | 10-01-2008 09:10 PM |
| Kosova Balkanları Anlamak İçin | YSS | Kitap Özetleri | 0 | 28-12-2007 11:51 PM |