PROGRAMLAMA bölümündeki Diğer Diller alt forumunda bulunan Adım Adım Python Dersleri konusunu görüntülemektesiniz özet:Python Python Programını Çalıştırmak Programı indirdikten sonra başlattan > Tüm Programlar > Python 2.5 IDLE Python GUI diyerek programı açıyoruz. ...
| |||||||
Adım Adım Python Dersleri | Google Özel Arama | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Moderator ![]() | Python Python Programını Çalıştırmak Programı indirdikten sonra başlattan > Tüm Programlar > Python 2.5 IDLE Python GUI diyerek programı açıyoruz. Karşımıza gelen ekranda şu bilgiler yer alıcaktır. Python 2.5.2 (r252:60911, Feb 21 2008, 13:11:45) [MSC v.1310 32 bit (Intel)] on win32 Type "copyright", "credits" or "license()" for more information. ************************************************** ************** Personal firewall software may warn about the connection IDLE makes to its subprocess using this computer's internal loopback interface. This connection is not visible on any external interface and no data is sent to or received from the Internet. ************************************************** ************** IDLE 1.2.2 >>> >>> işaretinden sonra programımızı boşluk bırakmadan kodlarla yazabiliriz. İlk komutumuz print komutu sadece >>> yanına print yazarak enter tuşuna bastığımızda bir alt satır boşluk bırakarak satır atlar. print "Ben EcmeL , Bilgipasajı" yazdığımızda ekrana Ben Ecmel, Bilgipasajı çıkıcaktır. çift tırnak yerine tek tırnakta kullanabiliriz ama bazı zaman sorun çıkartabilir. Örn: yazımızın içinde tek tırnak geçen bir cümle varsa 'Ayşe'nin' gibi olursa program hata verir. Ama genede kullanmak istiyorsak tek tırnağı şu şekilde yazabiliriz. 'Ayşe'\nin' gibi... Python da matematiksel işlemler Python da matematiksel işlemler yaparken print komutunu kullanırız şu şekilde. Print 10+10 ekrana 20 yazacaktır. Print "10+10" yazarsak karakter olarak algılayacaktır. işlem yapmak yerine "10+10" yazacaktır. print 10+10 print 10*10 print 20-10 print 30/10 gibi matematik işlemleri yapabiliriz . İstersek toplama çıkarma çarpma bölme işlem sırasına göre işlemler yapabiliriz. örn: print 10+5/5-3 gibi... print 7/3 2,33 gbi kalanlı bölme çıkarır. Ama python da 2 çıkar. Bunun için 7 nin yanına print 7.0/3 yazıp işlem yazarsak kalanlı olarak karşımıza gelir. EcmeL Konu EcmeL tarafından (20-08-2008 Saat 05:16 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| Bu kullanıcılar EcmeL kullanıcısına mesajından dolayı teşekkür ettiler: | hackemrah (04-11-2009) |
| | #2 |
| Moderator ![]() | Pyhton ile Değişkenler Bir örnek vererek açıklayacak olursak n bir değişkendir. n = 2 diyerek n ' e 2 değerini atamış oluruz. >>> n = 2 >>> print n 2 şu şekilde sonuç 2 çıkar. Çünkü n değişkenine 2 sayısını atıyoruz. n değişkeninde matematik işlemi yapacak olursak. >>> a = 5 >>> b = 5 >>> print a+b 10 sonucuna ulaşmış oluruz. Pyhton da Metin Düzenleyiciyi Kullanmak windows kullanıcıları için... phyton programındayken File> New Window yada Ctrl+N ye basarak düzenleyiciyi açıyoruz. Açılan düzenleyiciye örnek bir kod yazıyoruz #!/usr/bin/env python a = "kitap" b = "defter" c = "kalem" print "yeni", a, "yeni", b, "ve yeni", c, "alıyorum" yazdıktan sonra dosyamızı örnek.py olarak kaydedelim NOT: #!/usr/bin/env python [bu kod sadece linux kullanıcıları için windows kullananlar yazmıyor.] Masaüstüne kaydetmiş olduğumuz örnek.py dosyasını sağ tuş Edit with IDLE yaparak düzenleyebiliyoruz. Çalıştırmak için Run > Run Module yada F5 e basarak çalıştırabiliriz. Çalıştırdığımızda karşımıza şöyle bir yazı gelmesi lazım yeni kitap yeni defter ve yeni kalem alıyorum >>> |
| | |
| | #3 |
| Stajyer | NOT: #!/usr/bin/env python [bu kod sadece linux kullanıcıları için windows kullananlar yazmıyor.] acaba bunun windows için bulanını atabilir misiniz. |
| | |
| | #4 |
| Gümüş Üye ![]() | Windows için aynı kodu yazsan bisi olmaz yani. Bu arada python kullanırken size lazım olacak işleçler; + toplama islemi - çıkarma islemi / bolme işlemi * çarpma işlemi > büyüktür anlamına gelir < küçuktùr anlamına gelir. >= buyuk eşit anlamına gelir <= anlamına gelir != eşit değildir anlamına gelir 'and' ve . Anlamına gelir 'or' veya anlamına gelır 'True' doğru anlamına gelir. 'False' yanlış anlamına gelir. Bir kaç aklımdan ornek vereyim. IDLE yazabilirsiniz. a > 100 a + 1 = 109 print a a >= b b = a + 5 a + 5 = c c = 8 print a >= b |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| python, dersleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Python Programlama Dili Kaynak Site | EcmeL | Diğer Diller | 2 | 08-10-2009 11:01 PM |
| SQL 2000 Kurulumu | EKREM | Diğer Diller | 4 | 22-02-2009 10:16 PM |
| benim adım televizyon | fikrimin_ince_gülü | İslam ve insan | 0 | 16-02-2008 08:08 PM |
| Python Programlama Dili Hakkında Bilgi | EcmeL | Diğer Diller | 0 | 07-02-2008 06:53 PM |
| online (youtube) Photoshop dersleri | rabiam | Dersler - Videolar | 0 | 24-09-2007 03:19 PM |