Donanım Sorunları ve Çözümleri bölümü Driver / BIOS / Firmware / Asus EZ Flash 2 ve Flash Disk ile USB den BIOS güncellemek konusu gösteriliyor Özet:ASUS EZFLASH2 ASUS ’un EZFLASH teknolojisine entegre etmesiyle , artık kullanıcılara işletim sistemine girmeden açılışta , BIOS içerisinde USB bellek ...
| |||||||
Asus EZ Flash 2 ve Flash Disk ile USB den BIOS güncellemek | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Dost Admin ![]() | ASUS EZFLASH2 ASUS’un EZFLASH teknolojisine entegre etmesiyle , artık kullanıcılara işletim sistemine girmeden açılışta , BIOS içerisinde USB bellek ile BIOS güncelleme olanağı sundu. Bu şekilde BIOSu çok kolay bir şekilde günceleyebiliyorsunuz. ASUS EZ FLASH 2 kullanarak USB bellek ile BIOS güncellemek. ADIM 1 ilk önce USB belleğimizi anakartımıza bağlıyoruz. ADIM 2 İlk olarak USB belleğimize ASUS destek sitesinden indirdiğimiz güncel bir BIOS dosyasını kopyalıyoruz. ADIM 3 Yeniden başlattığımız bilgisayarımızı , yeniden açılmasının ardından [DEL] Tuşu ile BIOS’a giriyoruz. Ardından TOOLS sekmesinden ASUS EZ Flash 2 seçeneğini seçip [ENTER] tuşuna basıp EZ Flash 2 programını açıyoruz. NOT : Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım. ADIM 4 Karşımıza uygulamanın çalışmasına yönelik bir doğrulama geliyor ve bunu onaylıyoruz. Ardından uygulama açılıyor. ADIM 5 ASUS EZ FLASH 2 açıldıktan sonra aşağıdaki ana menü karşımıza geliyor. Buradaki Flash Type: BIOS çipinin türünü belirtiyor. Current ROM: Şuanki BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu. Update ROM : Gülcellemek istenen BIOS sürümü ile ilgili özellik tablosu. Programda [TAB] [ENTER] [ B ] [ESC] [UP/DOWN/HOME/END] tuşları kullanılıyor. Güncellemeye başlamak için TAB Tuşu ile güncelleme yapacağımız BIOS dosyasını seçip [ENTER] tuşuna basıyoruz. ADIM 6 Bizden BIOS dosyasını yazmak için doğrulama isteniyor , YES seçeneğini seçip bunuda [ENTER] tuşu ile geçiyoruz. ADIM 7 BIOS dosyası yazılıyor. ADIM 8 Yazılan BIOS dosyası doğrulanıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Önemli : BIOS güncellemesi yapmadan önce : Bilgisayarımıza zarar gelmememesi için, lütfen BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra BIOS güncelleme işlemine başlayalım. alıntı |
| | |
| | #2 |
| Stajyer | Selam arkadaşım ben aşagıdaki ekranda bios dosyasını seçip enter dedikten sonra aşadıdaki şu hatayı alıyorum acaba ne anlama geldiğini biliyormusunuz Anakart: Asus rampage extrem 2 teşekkürler hata: Boot block in flie is not valid! ![]() |
| | |
| | #3 |
| Stajyer | acıl yardım vallahı oldum bıttım ben arkadaslar bios ayarlıcam ama yapamıyorum asus update den rar dosyası ındırdım asus ez flash ayarlarına gırdım fakat cd ye yazdıgım rar dosyasını kabul etmedı ne yapmalıyım |
| | |
| | #4 |
| Stajyer | slm arkadaslar YAW BEN YUKARIDA YAZILANI AYNEN UYGULUYOM VE...(M2V-MX-1202.ROM) BU UZANTIYI AYNEN YUKLUYOM BENDEN DOGRULAMA ISTIYO EVET DIYORUM PC YENIDEN BASLATILIYO FAKAT BIR YERDE YANLIS YAPIYORUM GALIBA GÜNCELLEMIYO SAAT AYARLARI SIFIRLANIYO PC ACILINCA F1 VE F2 YE BASMAMI ISTIYO F1 BASIYOM BİOS AYARLARI CIKIYO KARSIMA YARDIM EDICEK ARKADASIM VARMI ACABA 29.03.2010 ILGILENIRSENIZ SEVINIRIM YA |
| | |
| | #5 |
| Editör ![]() | Asus EZ Flash 2 ve Flash Disk ile USB den BIOS güncellemek Başlıklı konuyla ilgili yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim |
| | |
| | #6 |
| Stajyer | Anlatım güzel. Bir de resimleri görebilsek... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
Asus EZ Flash 2 ve Flash Disk ile USB den BIOS güncellemekAsus EZ Flash 2 ve Flash Disk ile USB den BIOS güncellemek konusu, Donanım Sorunları ve Çözümleri/Driver / BIOS / Firmware bölümünde tartışılıyor . | |
| ||||
| Konu | Kategori | |||
| Evden eve nakliyat | Liseler & Üniversiteler | |||
| Şehir ve Firma Rehberi | Tatil ve Oteller | |||
| Tatil ve Oteller | Seo | |||