Rehberim

Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler

Yemek Tarifleri bölümü Hamur İşleri / Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler konusu gösteriliyor Özet:Farklı yörelere ait börek çeşitleri... Sponsorlu Bağlantılar...


Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et

  Sponsorlu Bağlantılar

Cevapla

Seo Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 21-03-2006, 11:16 AM
Toprak
Standart Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler

Farklı yörelere ait börek çeşitleri...
Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Okunmamış 21-03-2006, 11:16 AM
Toprak
Standart Altüst Böreği (Hazır Yufkadan)

Malzeme - 1 kg yufka- 1 su bardağı süt- 1 paket Sana- 2 adet yumurta- İstediğiniz bir börek içi malzemesi - Ispanaklı Börek İçi- 1 demet ıspanak- 2 adet soğan- Tuz, karabiber Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Yaprak kısımlarını alıp doğrayın.Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritip ıspanak ve soğanları iyice kavurun. Tuz ve karabiberini atıp birkaç kere çevirin.Kalan Sana yağını börek yapacağınız tepside eritin. Yağ eririken tepsinin her tarafının yağlanmasını sağlayın. eriyen yağı bir kaseye alın. Süt ve yumurtayı ilave edip karıştırın.Tepsiye bir yufkayı ortalayarak yayın. Üzerine yağlı karışımı kaşık yardımıyla sürün. Yufkaların yarısını her kata yağlı karışım sürerek üst üste koyun. Harcı yufkaların üzerine yayın. İçin üzerine tekrar yufkaları koyup aralarına yağlı karışımdan sürün. Alttaki yaygın yufkayı tepsinin üzerine kapatıp üstünede yağlı karışım sürün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. İstediğiniz büyüklükte parçalara keserek sevis edin.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 21-03-2006, 11:17 AM
Toprak
Standart Fırında Muska Böreği (Akdeniz Usulü)

Malzeme - 2 adet yufka- 500 gr domates (ince kıyılmış)- 1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş)- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprağı - tuz ve biber- 100 gr Sana yağ (erimiş)- 250 gr az tuzlu beyaz peynir- Susam Hazırlanışı Fırını 180 °C'ye getiriniz.Bir Kab içerisinde, domates, taze soğan ve fesleğeni karıştırınız. Tuz ve biberi katıp karıştırınız. Yufkayı tezgahın üzere koyup fırça ile Sana yağını sürünüz. İkinci yufkayı üzerine koyup onuda yağlayıp 5 cm eninde 30 cm uzunluğunda şeritler kesiniz. Bu çift katlı şeritlerin başına domatesli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup üzerinede 1 yemek kaşığı peynir rendesi koyup muska böreği tarzında katlayınız.Yağlanmış tepsilere koyup muskaların üzerini Sana yağlayıp üzerine susam serpip 15 dakika pişirip sıcakken servis ediniz.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 21-03-2006, 11:17 AM
Toprak
Standart Gül Böreği

Malzeme - 1/2 kg dana kıyması- 3 yufka- 1 soğan- 8 çorba kaşığı Sana- 1 sivribiber- 1 domates- 1/2 demet maydanoz - 3 bardak yoğurt- 4-5 diş sarmısak- 3 bardak et suyu- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber- Tuz, karabiber Hazırlanışı İki çorba kaşığı Sana yağını eritin. İnce kıyılmış soğanları katıp pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. İnce kıyılmış biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri katın. Domatesler ölünceye kadar kavurmaya devam edin. Ateşten almadan önce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber atıp 3-5 dakika daha kavurun.Yufkanın bir tanesini masaya yayın. Dörde bölün. Bir parçanın geniş kenarına bir iki kaşık iç koyarak sivri ucuna doğru sarın. Rulonun bir ucunu içe doğru bükmeye başlayarak gül gibi kıvırın. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.Hazırlanmış olan bütün börekleri 1 kaşık Sana yağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Erimiş 2 kaşık Sana yağı ile böreklerin üzerini yağlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kızartın.Et suyunu kaynatın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu iyice çırpın. Kalan 3 kaşık Sana yağını bir tavada kızdırıp biberleri katın ve altını kapatın.Börekler kızarınca tepsiyi fırından çıkarıp ateş üzerine koyun. Kepçe ile et suyunu böreklerin üstüne dökün. Tepsiyi hafif hafif sallayarak et suyunu yayın. Bütün et suyunu yedirinceye kadar işlemi hafif ateş üzerinde sürdürün.Tepsiden bir börek alarak tabağa koyun. Üzerine 2-3 kaşık sarmısaklı yoğurt gezdirin. Bir kaşık biberli yağ ile süsleyerek servis edin.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 21-03-2006, 11:18 AM
Toprak
Standart Ispanaklı Fincan Börek

Malzeme - Hamuru için- 2 su bardağı un- 1,5 çay bardağı su- 1 adet yumurta- 1 çay kaşığı tuz- Harcı için- 250 gr. ıspanak - 1 adet kuru soğan- 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour- 1 su bardağı beyaz peynir- Muskat rendesi- Tuz- karabiber- Kızartmak için- Sıvıyağ Hazırlanışı Ispanağı haşlayıp, ince ince kıyın.Kuru soğanı piyazlık doğrayın.Derin bir kaseye unu, tuzu ve suyu koyup, iyice yoğurun.Hamur kıvamına geldikten sonra üzerini temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatıp, dinlendirin.Yayvan bir tavada Sana Cream Bonjour'u kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış ıspanakları, muskat rendesini, tuz ve karabiberi koyup, kavurun.En son olarak içine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip, karıştırp, ateşten alıp, harcı soğuması iç yayvan bir tabağa alın.Tezgaha un serpip, dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.Bezeleri unladığınız merdane ile açın.Açılan hamurun yarısının üzerine aralıklarla harçtan koyup, kalan hamurun yarısını diğer harçlı hamurun üzerine kapatın. Harç ortadan kalacak şekilde hamurların kenarlarına bastırın.Bir fincan veya çay bardağı ile börekleri kesin.Tavada sıvı yağı kızdırıp, börekleri kızartın. Kızaran böreklerin fazla yağını almak için havlu kağıt yaydığınız tabağa alın.Börekleri servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 21-03-2006, 11:19 AM
Toprak
Standart Kıymalı Bohça Böreği

Malzeme - 3 adet yufka- 100 gr Sana- 1 yumurta- 1 çorba kaşığı çörek otu- İçi İçin- 250 gr kıyma - 2 orta boy soğan- 2 kaşık Sana- 2 orta boy patates- 1/2 demet maydanoz- Tuz, karabiber Hazırlanışı Patatesleri bir kaba koyup haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ateşten alın.100 gr Sana yağını eritin. Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın.Yufkayı yayın. Üzerine 4-5 kaşık yağlı sudan serpin. Elinizle yayın. Yufkanın kenarlarını çevirerek kare haline getirin. Üzerine yine yağlı sudan serpip yayın. Karşı köşeleri orta kısma çevirin. Kare biçimindeki yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırın.Elde edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin.Ortasına kıymalı içten koyup her parçayı bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 21-03-2006, 11:19 AM
Toprak
Standart Patatesli Kol Böreği

Malzeme - 1 kg patates- 150 gr eski kaşar rendesi- 1/2 demet maydanoz- 1/2 demet dereotu- 1 demet taze soğan - 1 bardak yoğurt- 100 gr Sana- 1 kg hazır yufka- Tuz, karabiber Hazırlanışı Patatesleri haşlayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırıp doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Bir kapta hepsini karıştırın. 1 bardak yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın.Sana yağını eritin. Börek tepsisini yağlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı fırça ile yağlayın. Düz kenarı boyunca harcı yayın. Yufkayı rulo şeklinde ucuna kadar sarin. Rulonun ucu tepsinin tam ortasına gelecek şekilde koyup spiral sarın. Diğer yufkalarıda aynı şekilde rulo yapın. Önceki spiral şeklindeki rulonun ucundan devam ederek etrafını sarın.Kalan erimiş Sana yağını üzerine sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta katında üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 21-03-2006, 11:20 AM
Toprak
Standart Talaş Böreği

Malzeme - 10 adet milföy hamuru- 3 çorba kaşığı Sana- 250 gr kuşbaşı kuzu eti- 3 orta boy soğan- 1 bardak doğranmış domates konservesi - 1 demet maydanoz- 2 çorba kaşığı un- 1 yumurta sarısı- Tuz - karabiber Hazırlanışı Sana yağını bir tavada eritin. Kuzu etini koyup sık sık karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene kadar sote edin. Domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyerek 10 dakika ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirip pişme suyunu bir kaba aktarın. Süzgeçteki harcı bir kaba alarak ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.Milföy hamurlarını hafifçe unlanmış tezgahın üzerine yerleştirin. Ortalarına soğumuş harçtan koyun. Hamur uçlarını birbirinin üstüne bindirerek zarf gibi kapatın. Ters çevirip tepsiye dizin. Bir fırça ile üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fırın ısısını 170 dereceye düşürüp böreklerin üstü altın sarısı olana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Önceden süzdüğünüz harç suyunu ısıtın. Böreklerin yanına ısıtmış olduğunuz harç suyundan koyarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 21-03-2006, 11:21 AM
Toprak
Standart Zincir Börek

Malzeme - 20 adet milföy- 2 adet yumurta sarısı- harcı için:- 3 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarin- 200 kıyma- 10 adet mantar- 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak- 2 adet çarliston biber- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber- 1 tatlı kaşığı köri- ½ su bardağı bezelye- tuz-karabiber Hazırlanışı 1. Mantarların sapların çıkarıp kıyın.2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.3. Sarımsakları ve çarliston biberleri ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.4. Harcı için yayvan bir tavada Sana zeytinyağlı margarini kızdırıp içine köriyi ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.5. Körinin kokusu çıkınca içine piyazlık kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.6. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış mantarları, sarımsakları ve çarliston biberleri, kırmızı pul biberleri ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.7. En son olarak harcın içine haşladığınız bezelyeyi ve tuz karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.8. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip hafifçe yumuşatın.9. 4 adet milföy hamurunu birer kenarlarından tutarak uzun dikdörtgen bir hamur elde edip tepsiye yerleştirin.10. Aynı şekilde 4 adet milföy hamuru kullanarak ikinci dizi hamuru yapıp tepsiye koyun.11. İki sıra hamur arasında muhakkak bir ara kalsın.12. Bir fırça yardımıyla tepsiye koyduğunuz milföy hamurlarının kenarına yumurta sarısı sürün.13. Bir adet milföy hamuru alıp elinizle hafifçe hamuru dışarı çekerek büyütün. Hamurun ortasına soğuttuğunuz harçtan koyup hamuru bohça şeklinde kapatıp kenarlarını iyice sıkın.14. Hazırladığınız bohçayı tepideki milföy hamurunun köşesine koyup hafifce üzerine bastırıp iki hamuru birbirine tutturun.15. Kalan milföy hamurlarınıda aynı şekil harç koyup kapattıktan sonra tepsideki hamurun üzerine koyun. Tek sıra hamura 8 adet milföy bohçası yerleştirin.16. En son olarak böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.17. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 23-04-2010, 10:23 PM
UYAL
Standart Cevap: Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçind

teşekkürler, börek çeşitlerinin hepsi birbirinden güzel, en kısa zamanda birini pişirme planımız var
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
puf noktalar, icindekiler, cesitleri, borek tarifleri, borek nasil yapilir, borek, börek çeşitleri

Seçenekler
Stil


Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler

Börek Çeşitleri , Börek Tarifleri , Börek Nasıl Yapılır , Püf Noktalar , İçindekiler konusu, Yemek Tarifleri/Hamur İşleri bölümünde tartışılıyor .



Benzer Konular

Konu Kategori
Çapari Nedir ? Nasıl Yapılır ve Avlanılır?... Avcılık ve Yaban Hayatı
Meyve Suyu üretimi Nasıl yapılır Ziraat ve Çevre
Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır , Yemek Tarifi , İçindekiler , Ramazan Tarifleri Hamur İşleri
Av Tüfek'lerinde bakım Nasıl Yapılır İpuçları Püf Noktalar Avcılık ve Yaban Hayatı
Frekansmetre Nedir ve Nasıl Yapılır? Elektronik Rehberim


Gündemden Başlıklar

Konu Kategori
Evden eve nakliyat Liseler & Üniversiteler
Şehir ve Firma Rehberi Tatil ve Oteller
Tatil ve Oteller Seo

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:32 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Tynt Script Sponsored by Information Technology Salary
Bütün Hakları Saklıdır 2005-2011 Rehberim.net