Rehberim

Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)

EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM bölümü Hukuk Rehberim / Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun) konusu gösteriliyor Özet:Artık sabit telefonda sabit 10 YTL ücrete son. Türk Telekom'a vatandaştan sabit ücret darbesi geldi. Birgün gazetesinin haberine göre, Telekom'un ...

Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Hukuk Rehberim

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et
Alt 22-01-2008, 05:12 PM   #1

TÜRKO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
TÜRK YÜREK
Pasaj Yöneticisi

TÜRKO - MSN üzeri Mesaj gönder

<!-- google_ad_section_start -->Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)<!-- google_ad_section_end --> Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)

Artık sabit telefonda sabit 10 YTL ücrete son. Türk Telekom'a vatandaştan sabit ücret darbesi geldi.

Birgün gazetesinin haberine göre, Telekom'un her ay "sabit ücret" adı altında abonelerinden aldığı ücreti ödememek için Beykoz Kaymakamlığı'na başvuran işçi emeklisi Salim Yılmaz açtığı davayı kazandı.

Alınan kararla Telekom, Salim Yılmaz'ın parasını faiziyle birlikte ödedi. Bu karar uzun zamandır tartışma yaratan bu konuya da son noktayı koymuş oldu.

Davayı açmaktaki asıl amacının parayı geri almak değil, vatandaşa isteyince hakkını alabileceklerini göstermek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ben kazandım ama mücadele daha bitmedi. Haksız uygulama sonlandırılana kadar mücadele edeceğiz, tüm vatandaşlara örnek olsun" dedi.

YILDA 3.420 MİLYON YTL HAKSIZ KAZANÇ

Paşabahçe Tekel İçki Fabrikası'ndan emekli 58 yaşındaki Salim Yılmaz Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak, iki adet sabit hatlı telefonu olduğunu, Türk Telekom'un bu hatlardan "sabit ücret adı altında ücret aldığını belirterek, her iki hattından alınan bu haksız ücretin kaldırılması talebinde bulundu. 5 kişilik heyet, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan iki mühendisin verdiği Bilirkişi Raporu doğrultusunda, karar verdi. Raporda, herhangi bir hizmet tanımlanmadan "sabit ücret" adı altında bir bedel alınmasının teknik olarak açıklanamadığı kaydedildi.

Kararda, "Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında tüketiciden adı geçen firma tarafından alınan tüm ücretin, tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi" denildi.

Türk Telekom'un hiçbir hizmet vermeden "sabit ücret" adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

"HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKSIN"

TELEKOM'un haksız yere insanlardan para aldığını ifade eden işçi emeklisi Salim Yımaz, "Halk bu haksızlıklarla kendisi mücadele etmeli" dedi. 600-700 YTL arası emekli maaşı aldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Maaşımız zaten elektrik, su telefon faturalarına gidiyor. Onların ise umrunda değil. Benim tek isteğim halk kendi kendine sahip çıksın, haklarını arasın. Halkı sömürmekten başka düşünceleri yok. Halkı aptal yerine koymasınlar"

ZAFER TÜKETİCİNİN

Salim Yılmaz'ın başlatmış olduğu mücadelenin tüketicilerin lehine sonuçlanmasıyla harekete geçen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Beykoz Şubesi, Türk Telekom'a haciz işlemi başlattı. Beykoz İcra Dairesi'nde başlatılan haciz işlemi sonunda Yılmaz, toplam 659.00 YTL'yi tahsil etti. Böylece 19 milyon aboneyi ilgilendiren dava tüketicinin zaferiyle sonuçlanmış oldu.

"HERKESİ HAKKINI ARAMAYA DAVET EDİYORUZ"

TÜKODER Beykoz Şube Başkanı Mimar Aysel CAN EKŞİ, TÜKODER'in Evrensel Tüketici Hakları'nın korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşmak amacıyla çalışan bağımsız ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

Evrensel Tüketici Hakları Açısından ,
Haberleşme;
" Tüketicilerin Temel Gereksinimlerinin Karşılanması Hakkı'dır.
" Satışa sunulan her türlü mal ve hizmetin yaşam ve sağlık açısından tüketicilere zarar vermeyecek kalite ve nitelikte olması bakımından Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı'dır.
" Ekonomik çıkarların korunması hakkı (Mal ve Hizmetlerin Serbestçe Seçilmesi Hakkı)
Tüketicilere sunulan ürün ve hizmetlerin nitelikli , kaliteli ve uygun fiyattan sunulması, satış sonrası hizmetlerin yeterli düzeyde ve yaygınlıkta olması yanında, sözleşmelerdeki haksız hükümlerin olmaması ve baskıyı yaratan satış yöntemlerine karşı korunma hakkıdır.
" Bilgi edinme ve eğitilme hakkı
Mal ve hizmeti satın alırken doğru karar vermeye yardımcı olacak bilgilerin edinmesi; yanlış, yanıltıcı reklamlar,etiket ile ambalaja karşı korunma ve sorumlu tüketiciler olarak bilincin gelişimi için eğitilme hakkıdır.
" Zararların karşılanması hakkı ( Tazmin edilme hakkı)
Satın alınan ürün yada hizmetin öngörülen nitelikte olmaması durumunda kusurlu malın geri alınması,değiştirilmesi kusurlu hizmetin yeniden görülmesi,zararın karşılanması hakkıdır.
" Temsil edilme hakkı (Sesini duyurma hakkı)
Örgütlü tüketicilerin, hükümetlerin ekonomik politikalarının oluşturulması dikkate alınması,kamu organlarında temsili, firmalarda özellikle ürün geliştirme aşamasında görüş alınması ve denetlemelerde gönüllü olarak bulunma hakkıdır.
Haberleşme hakkı kamusal olup, evrensel tüketici haklarının neredeyse her maddesinde tanımlanmış ve her yurttaşın buna ulaşabilme hakkı olmasına rağmen yaklaşık on yıldır siyasi iktidarlar daha ucuzlayacağını ifade ederek 19 milyon abonesi, 55 bin çalışanı ve 21 milyon çalışmaya hazır hat kapasitesiyle Türk Telekomu 6.550MİLYON DOLAR karşılığında ve beş taksitle 14 kasım 2005 tarihinde tüm yönetim hakları kamudan çıkarılmak suretiyle %55'ini Oger Telekoma devrettiler.

23 Şubat 1995'de çıkarılan ve 4822 yasa ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun açısından; Telekom'un hiç bir hizmet vermeden "Sabit ücret" adı altında keyfi olarak her ay yaklaşık 19 milyon aboneden ortalama KDV ve Özel İletişim de ilave edildiğinde 15 YTL. Bir ayda 15YTLx19milyon abone=285 milyon YTL. Bir yılda ise 3.420 milyon YTL. haksız kazanç sağlaması tam bir ayıplı hizmettir.

Tüm ülke genelinde tüketicilerimizi, kendi yaşam haklarımıza sahip çıkmaya ve bu 2007 yılıyla birlikte sabit ücretten kurtulmak için mücadeleye ve son ayın faturasını 30 günü geçmeden en yakın Tükoder Şubesine başvurmaya davet ediyoruz.

ŞİKAYETLERİNİZ İÇİN

TÜKODER TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BEYKOZ ŞUBESİ
Beykoz Belediye Kültür Merkezi No:213 BEYKOZ

0 216 331 34 44

Kaynak: [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

TÜRKO isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Firma Rehberi
Alt 22-01-2008, 05:36 PM   #2

derbent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yorumcu

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)<!-- google_ad_section_end --> Cevap: Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)

herkes ayrı ayrı dava mı açacak şimdi..

derbent isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-01-2008, 05:44 PM   #3

achillesw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)<!-- google_ad_section_end --> Cevap: Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun)

aslında bu telekom denen sülüğe kanunların bi dur demesi lazım ama nerdeeeee

achillesw isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2008, 03:51 PM   #4

be fair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

haksız kazanç lafı fazla ağır bence... sonuçta Türk Telekom da belli bi hizmet veriyo biz her telefonumuzu açtığımızda alo diyebiliyorsak bu adamlar da boş oturup sabit ücret parası kovalamıyo heralde. ayrıca bu aralar biçok yenilikler getirdiler teknolojilerini geliştiriyolar bu da hizmetin bir karşılığı

be fair isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2008, 05:08 PM   #5

Hüzün Şehri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ben yazdım hüznü...
Pasaj Yöneticisi

helal olsun vatandaş vatandaş olalı böyle vatandaş görmedi

Hüzün Şehri isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 11:54 AM   #6

Stajyer

sabit ücret faturalı cep telefonlarında da var. ev telefonunda da olması beni o kadar şaşırtmıyo açıkcası. bi telefon hizmeti alıyosan karşılığında faturana gelecek bi sabit ücret hepsinde oluyor neden sadece türk telekomunkininki haksız kazanç oluyor o zaman? cep telefonu hattına da az konuşsak bile belli bi sabit ücret ödüyoruz

Alt 15-10-2008, 11:57 AM   #7

byakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

Alıntı:
be fair Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
haksız kazanç lafı fazla ağır bence... sonuçta Türk Telekom da belli bi hizmet veriyo biz her telefonumuzu açtığımızda alo diyebiliyorsak bu adamlar da boş oturup sabit ücret parası kovalamıyo heralde. ayrıca bu aralar biçok yenilikler getirdiler teknolojilerini geliştiriyolar bu da hizmetin bir karşılığı
bence hiçte ağır olmayan gayet yerinde bir söz
nedir bu ya
ben tatile çıkıyorum 1 ay yokum eve geleyim
evde telefon faturası
neymiş efendim sabit ücretmiş
ne verdin ki neyi alacaksın ya
helal olsun bu vatandaşa

byakman isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 11:58 AM   #8

Raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SEO Adviser/Expert

Alıntı:
byakman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence hiçte ağır olmayan gayet yerinde bir söz
nedir bu ya
ben tatile çıkıyorum 1 ay yokum eve geleyim
evde telefon faturası
neymiş efendim sabit ücretmiş
ne verdin ki neyi alacaksın ya
helal olsun bu vatandaşa
Fiyatlar pahalı olmasa o zaman, telefon hatları yenileme ve bakım için alıyorlar diyeceğimde fiyatlar dünyada en yüksek ülkelerden biriyiz

Raskolnikov isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-10-2008, 09:56 AM   #9

Stajyer

devletin aldığı vergiler var şirketler bu şekilde dengelemeye çalışıyo diye düşünüyorum devlet herşeye vergi alıyo

Alt 16-10-2008, 10:43 AM   #10

pinhân - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Donanım

pinhân - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
devletin aldığı vergiler var şirketler bu şekilde dengelemeye çalışıyo diye düşünüyorum devlet herşeye vergi alıyo
Amenna.

Ama bunu saman altından su yürütür gibi alırsanız sabit ücret adı altında, vatandaş böyle düşünür. Haklıdır da.

Ortadirek, gününü geçirmeye çalışan vatandaşa bu hizmettir, teknolojidir vs. zırvalarını sittin sene yediremezler. Yemez Anadolu çocuğu... Adam "ben telefonu kaldırdığımda alo diyebiliyomuyum" derdinde değil ki, hizmete takdir göstersin!

Hayatları bi fiberoptiğe bağlı ya... Ne hizmeti? Nerde?
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş..

pinhân isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-10-2008, 03:57 PM   #11

beyazcarkci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

<!-- google_ad_section_start -->sende onlardansın<!-- google_ad_section_end --> sende onlardansın

Alıntı:
tabi cnm ya haksız kazanç değil alın teri yok kardeşim böyle bişey 3 ytl lik konuş 30ytl öde. hangi akla mantığa sığar bunun haklı kazanç olduğu hanki ülkede var böyle sömürücülük tutup bide savunuyosun yenilik getirecekler tabi işleri ne getiriyosalar bizde yenilikleredne yararlanıp paramızı ödüyoruz halkı sömürüyolar bu bes belli tutup bunu savunuyorsna aklından şüphe ederim sus baride ne olduğunu belli etme

beyazcarkci isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2008, 09:14 PM   #12

(...Altidore...) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

Telekom resmen yıllardır soyuyor bizi..

(...Altidore...) isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2008, 11:21 AM   #13

Stajyer

Alıntı:
tabi cnm ya haksız kazanç değil alın teri yok kardeşim böyle bişey 3 ytl lik konuş 30ytl öde. hangi akla mantığa sığar bunun haklı kazanç olduğu hanki ülkede var böyle sömürücülük tutup bide savunuyosun yenilik getirecekler tabi işleri ne getiriyosalar bizde yenilikleredne yararlanıp paramızı ödüyoruz halkı sömürüyolar bu bes belli tutup bunu savunuyorsna aklından şüphe ederim sus baride ne olduğunu belli etme
ben şunu savunuyorum sabit ücret sadece türk telekomda mı var hayır gsm operatörlerinde de var. cep telefonuna da ben konuştuğumdan fazlasını ödüyorum ondan da şikayetçi olup onu da kullanmıyim o zaman ben ev telefonu da kullanıyorum cep telefonu da kullanıyorum telefon hizmetini kim veriyosa onlara da bi hizmet bedeli ödüyorum bedavaya beklemek olmaz böyle herşeyi kimse elini cebine atmak istemiyo nedense kaldı ki yenilik getiricekler demiyorum çünkü getiriyorlar zaten biçok yeni teknoloji ürünü sürüyorlar piyasaya sen ister faydalan ister faydalanma teknolojimizi geliştiriyorlar ülke olarak

Alt 17-07-2009, 10:59 AM   #14

Twitter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
N a m-ı Değer ÇaKaL

Twitter - MSN üzeri Mesaj gönder Twitter - YAHOO üzeri Mesaj gönder Twitter isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
ben şunu savunuyorum sabit ücret sadece türk telekomda mı var hayır gsm operatörlerinde de var. cep telefonuna da ben konuştuğumdan fazlasını ödüyorum ondan da şikayetçi olup onu da kullanmıyim o zaman ben ev telefonu da kullanıyorum cep telefonu da kullanıyorum telefon hizmetini kim veriyosa onlara da bi hizmet bedeli ödüyorum bedavaya beklemek olmaz böyle herşeyi kimse elini cebine atmak istemiyo nedense kaldı ki yenilik getiricekler demiyorum çünkü getiriyorlar zaten biçok yeni teknoloji ürünü sürüyorlar piyasaya sen ister faydalan ister faydalanma teknolojimizi geliştiriyorlar ülke olarak
güzel kardeşim belli türk telekom mensubusun tamam cep telefonundanda alınıyor ancak 2,5 TL türk telekom gibi 15 TL değil hizmet bedeli diyorsun hizmet bedeli olabilmesi için karşılığında bişey alman lazım ama hiç birşey almıyorsun bu ücret karşılığında

Twitter isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
telekom, sabit ucret

Seçenekler
Stil

Türk Telekom'a sabit ücret darbesi... ( Lütfen Herkes Okusun) konusu, EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM/Hukuk Rehberim bölümünde tartışılıyor .