İslam ve insan bölümü İslami Bilgiler / SÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM Sübhane Rabbiyel Azim Manası Deme Adabı,Nasıl Denilir,Ne Demek konusu gösteriliyor Özet:SÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM: "Büyük olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına rükû'da söylenen tesbih. Rükû'da erkekler parmaklarını açıp, dizlerinin üstüne kor, ...
| Sponsor bağlantılar | ||
| |||||||
SÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM Sübhane Rabbiyel Azim Manası Deme Adabı,Nasıl Denilir,Ne Demek | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Ordinaryüs ![]() | SÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM: "Büyük olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına rükû'da söylenen tesbih. Rükû'da erkekler parmaklarını açıp, dizlerinin üstüne kor, sırtını ve başını düz tutar. Rükû'da en az üç kerre sübhâne rabbiyel-azîm der. (İbrâhim Halebî) Rükû' tesbihi olan Sübhâne rabbiyel-azîm'de Zı ile Azîm denir ki, "Rabbim büyüktür" demektir. Eğer ince ze ile (azim) denilirse, "Rabbim benim düşmanımdır" demek olur ve namaz bozulur. (İbn-i Âbidîn) |
| | |
| | #2 |
| Stajyer | Teşekkürler |
| | |
| | #3 |
| Editör Adayı | bunu bilmiyordum.Allah razı olsun.daha dikkatli telaffuz etmek lazım.sağolun |
| | |
| | #4 |
| Editör Adayı | duyulması açısndan bir video ekleym dedim.sabah namazıyla birlkte telaffuzuna dikkat edilmesi için. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| subhane rabbiyel azim, sübhane rabbiyel azim |
| Seçenekler | |
| Stil | |
SÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM Sübhane Rabbiyel Azim Manası Deme Adabı,Nasıl Denilir,Ne DemekSÜBHÂNE RABBİYEL-AZÎM Sübhane Rabbiyel Azim Manası Deme Adabı,Nasıl Denilir,Ne Demek konusu, İslam ve insan/İslami Bilgiler bölümünde tartışılıyor . | |