Forum hakkında bölümündeki İstek ve Önerileriniz alt forumunda bulunan Türkçemizi Düzgün Kullanalım! konusunu görüntülemektesiniz özet:arkadaşlar son zamanlarda üye sayımız ile açılan konu yazılan yorum arttı bildiğiniz gibi.bu yorumlarda dikkatimi çeken Türkçe'mizi düzgün kullanmadığımız.msn kısaltmaları ...
| |||||||
Türkçemizi Düzgün Kullanalım! | Google Özel Arama | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Yorulmaz Nöbetçi | ![]() ![]() ![]() arkadaşlar son zamanlarda üye sayımız ile açılan konu yazılan yorum arttı bildiğiniz gibi.bu yorumlarda dikkatimi çeken Türkçe'mizi düzgün kullanmadığımız.msn kısaltmaları "v" yerine "w" , "k" yerine "q" harflerinin kullanımı oldukça kötü görüntü vermekte.sadece kötü görüntü değil Türkçe'mizi katletmiş oluyorsunuz. Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafler kullanmamaya ve anlamsız cümleler kurmamaya özen gösterin. Doğum anımızdan itibaren bizim için temel bir kimlik olan bu iletişim yolumuzu korumak gerekliliğine inanıyoruz. Türkçe'mize sahip çıkıp, en iyi şekilde kullanmanın bir sorumluluk olduğu düşüncesindeyiz. Türkçe'mize uygun olmayan gördüğüm mesajları editleyeceğimi benim gibi düşünen yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum.
__________________ |
| | |
| Bu kullanıcılar mesaja teşekkür ettiler : | .KiKoooo* (11-01-2008), A.S.P.A.V.A. (13-12-2008), beamusti (17-02-2008), c_mycete (23-12-2007), ÇaKaL (13-08-2007), ÇokromanTİKİm (14-08-2007), daglara yakın (20-05-2008), DUNNY (21-12-2007), ELaphe (13-08-2007), emirhan55 (30-09-2009), ezeL_i (24-08-2009), Fasıl (13-08-2007), GaNGsTer (26-08-2008), genç fenerli (03-01-2010), hüzün (04-05-2008), junior kıymık (28-04-2008), KaraKarTaL585 (16-10-2007), kArDeLeN_8 (21-04-2008), |
| | #2 |
| Nesterinzar | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortaasya ve civarında başka dil kullanmadan rahatça meramımızı anlatabilme imkanımız varken ve dahada önemlisi insanlar Türkçe Dünya dilli olsun diye uğraşırken bizler kendi ülkemizde dilimizden uzaklaşmaya başladık.İnşallah daha dikkatli olalım Türkçemizi 29 harfimizi düzgün kullanarak konuşalım. Konu Fasıl tarafından (26-03-2008 Saat 12:33 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #3 |
| кєyif vєяici мaddє™ | Okunma zorluğu çekilen mesajlar editlenecektir! Türkçe'mizin kullanımı konusunda duyarlılık gösteren üyelerimize şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
__________________ ѕнaкє мє ωєll вєfσяє υѕє *** Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür! Sana çöl gibi gelen, O göl diyorsa göldür! Düşünmek, taraf olmaktır. | GençSiviller | Gerçekler ZAMAN'la anlaşılır. |
| | |
| | #4 |
| Stajyer | okey bile türkçe sözlüğe girmiş.tdk bile bunu kabullenmiş.artık bisde kabul edelim emperyalizm kurbanı oluyoruz.... ![]() |
| | |
| | #5 |
| кєyif vєяici мaddє™ | Kurban olmayı kabul edersen bıçağı boynuna dayayan çok olur.... Bu durumu anlatan başka bir tabir daha var ama, neyse....
__________________ ѕнaкє мє ωєll вєfσяє υѕє *** Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür! Sana çöl gibi gelen, O göl diyorsa göldür! Düşünmek, taraf olmaktır. | GençSiviller | Gerçekler ZAMAN'la anlaşılır. |
| | |
| | #6 |
| Gümüş Üye ![]() | arkadaslar goruyorum kı benım bu w bayagı bır sorun olmus ama suna dıkkat edın bende sadece w wardır yabancı harf olarak... sımdı yapılan acıklamalara bakıyorum edıtlemek dıyene kadar duzeltılecekte dıyebılırsınız dıgerınde bıSde yazılmıs ,ınterestıng,level bunlara sadece kucuk bır ornek...hemde boyle bır konunun acıldıgı sayfada ...benım yazılarımda sadece yabancı harf w mu yoksa bu yazılanlar mı Turkce ye zarar werıyor... |
| | |
| | #7 | |
| Dıjıtal artist ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #8 | |
| кєyif vєяici мaddє™ | Alıntı:
Ben söyleyeyim... Bundan sonra şunu demeniz muhtemel: "madem Türkçe ye bu kadar sahip çıkıyorsunuz neden forumda birçok yabancı kelime var? Adminler değiştiremiyor mu?" Şunu bilin ki BilgiPasajı'nda hiçbir zaman bir şahsa göre hareket edilmez. Sanmayın ki arkadaşlar sizin minicik bir "w" nuza kafayı takıp da böyle birşey yaptılar! Pasaj'da genel olarak bir bozulma vardı, biz yöneticiler olarak el atmaya karar verdik... gerekirse de editleriz!
__________________ ѕнaкє мє ωєll вєfσяє υѕє *** Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür! Sana çöl gibi gelen, O göl diyorsa göldür! Düşünmek, taraf olmaktır. | GençSiviller | Gerçekler ZAMAN'la anlaşılır. Konu kıymık tarafından (13-08-2007 Saat 11:19 PM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #9 | |
| Gümüş Üye ![]() | Alıntı:
kımse kımsenın acgını ortaya cıkarmaya calısmıyor ne demek ya hem aklına gelenı soyleyeceksın sonra da cewabı gelınce alınacaksın oyle sey olmaz arkadaslar w harfını en cok ben kullandıgıma gore bana cewap hakkı dogmustur...nasıl kı sen suan kendıne cewap hakkı dogdu dıye cewap yazıyorsan ...ben nasıl hala w harfını kullanıyorsam sızde hala edıt kelımesını kullanıyorsunuz bence fark yok...bu acıgı goz onune cıkarmak degıl dogruyu gostermektır tesekkurler... ayrıca kımse sıze duzeltırsınız ya da duzeltmezsınız demıyor sadece edıt yerıne duzeltmek kelımesını kullanın anlamında dedım... Konu shawin tarafından (14-08-2007 Saat 01:04 PM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #10 |
| Misafir | Hani heves olur ilk önceden hevesti sonradan üşengeçlik oldu ama artık sevmiyorum hatta okuldada konuşma değişmişti bende topladım milleti ve bir konuşma yaptım artık üşenmiyorum uzunca yazmaya.... |
|
| | #11 |
| Misafir | dizilerimiz bile değişti... ve hepsi1 adlı dizide bişey dikkatimi çekti... komiğin gelmiş bu ne demek....?? yine komikleşmişsin demek çok mu zor acaba...kötü örnek oluyorlar |
|
| | #12 |
| .::HüKüMSüZ::. Pasaj Yöneticisi | destek olmak için sadece türkce yazmak yeterli!!! |
| | |
| | #13 |
| Yorulmaz Nöbetçi | tv de birçok spikerin veya dizilede bile konuşmalar şu anda berbat halde.bu konuşmaları çocuklar izliyor ve örnek alıyorlar.ağaç yaş iken eğilir sadece yazmak anlamında değilde konuşma olarakta düzeltmemiz gerekmekte.özellikle çocukların eğitimi için lütfen Türkçe'yi düzgün kullanan program veya dizileri çocuklarımıza izletelim.
__________________ |
| | |
| | #14 |
| iŞTiKaKÇıNıN_KöŞeSi | evet arkadaşlar ben bir sene sonra Türkçe öğretmeni olacağım inşallah. ama etrafıma baktığımda türkçesi bozuk birçok insan görüyorum.son zamanlarda medyadaki bazı karakterler insanlarımızın konuşmalarını etkilemeye başladı. oha falan oldum yani ay çok ciks bi çocuk çok tuttum abi... gibi kelimeler kullanılmaya başlandı. bizim dilimizi yani güzel TÜRKÇEMİZİ kurtarmak bize düşüyo ne yapalım arkadaşlar? Konu fikrimin_ince_gülü tarafından (28-12-2007 Saat 03:18 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #15 |
| Pasaj Sakini ![]() | Abi forumda da çok var. Bende ekelyeyim. iki nokta(..) diye bişey olmaz. Türkçede üç nokta(... var) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Piramit,Koni,Küre(Geniş Anlatım) | YSS | Matematik - Geometri | 2 | 04-04-2009 03:41 PM |
| Kaç tane düzgün n yüzlü vardır? | Einstein | Başka Yere Sığmayanlar | 0 | 01-02-2008 12:54 PM |
| Necker Kübü ve Düzgün Dörtyüzlü | YSS | Fizik - Kimya - Biyoloji | 0 | 29-01-2008 10:17 PM |
| Gazeteler neden enine düzgün yırtılamıyor? | onurgs | Başka Yere Sığmayanlar | 0 | 29-01-2008 06:47 PM |
| Geometrisi düzgün olmayan dönen kütlelerin eylemsizliği | YSS | Fizik - Kimya - Biyoloji | 0 | 09-01-2008 01:34 PM |