Rehberim

Kurabiye çeşitleri

Yemek Tarifleri bölümü Kekler-Pastalar / Kurabiye çeşitleri konusu gösteriliyor Özet:HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE Malzemeler 1 Paket sana yağı, 5 Kaşık pudra şekeri, Yarım paket kabartma tozu, 3.5 Su bardağı un, ...


Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Yemek Tarifleri > Kekler-Pastalar

Kurabiye çeşitleri

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et

  Sponsorlu Bağlantılar

Cevapla

Seo Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 12-05-2008, 08:14 PM
daglara yakın
star Kurabiye çeşitleri

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
1 Paket sana yağı,
5 Kaşık pudra şekeri,
Yarım paket kabartma tozu,
3.5 Su bardağı un,
1 Paket hindistan cevizi,
2 Adet yumurta
Yapılışı
1 Paket sana yağı, 5 kaşık pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak, sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra, ayırdığınız yumurta akını, kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye diziniz. Fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız.
Sponsorlu Bağlantılar

Konu Raskolnikov tarafından (18-04-2010 Saat 03:20 PM ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Okunmamış 18-04-2010, 03:20 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

KAYISI KURABİYESİ
Malzemeler
Yarım Kilo un
1 su bardağı toz şeker
2 Yumurta
100 Gr. Oda sıcaklığında margarin
1/5 Çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yapılışı
Unu geniş bir kaba eleyin. Elediğiniz un’un ortasını havuz gibi açın. Şeker, kabartma tozu, margarin ve yumurtayı ortasına koyun. Yavaş yavaş yoğurun gerekirse biraz un ekleyin. Elinize yapışmayacak kadar ( kıvama gelene kadar ) yoğurup dört eşit parçaya bölün her parçayı yuvarlayıp, merdane yardımıyla açın. Ceviz ve kayısıyı ince kıyarak hamurun üzerine bir miktar serpin. Merdane üzerinde yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hafifçe oynatıp tepside soğumaya bırakın.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 18-04-2010, 03:21 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

MARMELATLI DÜĞME KURABİYESİ

Malzemeler
½ Bardaktan biraz fazla sana
3.5 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi
Marmelat
Yapılışı
Pudra şekeri, sana yağı, vanilya, limon kabuğu rendesi ve 2 yumurtanın sarısını, un ile karıştırarak yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp ortalarını çukurlaştırılarak marmelatı koyun. Üzerine yumurta akını sürülerek pişiriniz.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 18-04-2010, 03:21 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

İKİ RENKLİ KURABİYE

Malzemeler
3.5 Su bardağı un
175 Gr. Margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1 Limon kabuğu rendesi
2 Yumurta
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile pudra şekeri kıvam haline getirilip kakao dışındaki tüm malzemeler karışıma ilave edilerek hamur yapılır. 2 parçaya bölünen hamurun bir parçasına kakao ilave edilir. Her iki hamur dikdörtgen açılıp üst üstte konularak rulo yapılır. 2 saat buzdolabında bekletilen rulo bir ip yardımı ile ince dilimler halinde kesilerek orta dereceli fırında ( 160 derece ) hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 18-04-2010, 03:22 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler
1 Bardak pudra şekeri
1 Bardak ceviz
1 Paket ceviz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pudra şekeri
Yapılışı
Bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler konularak bir karışım elde edilir. Bu karşım içine un ve kabartma tozu ilave edilerek yavaş yavaş yoğrulur. İstenilen yumuşaklık elde edildiğinde ceviz büyüklüğünde şekiller verilir. Daha önce hazırlanmış olan hafif yağlı tepsiye yerleştirerek 180 derecede pişirilmeye bırakılır. Başka bir kapta bir miktar pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkartılan kurabiyeler bu karışım ile harmanlanır. Geride kalan tarçınlı pudra şekeri, kurabiyeler servis tabağına dizildikten sonra üzerine serpilir.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 18-04-2010, 03:22 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler
1 Paket sana yağı
2 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı nescafe
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yapılışı
Süt ve nescafe karıştırılır. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılarak sarısı, şeker, margarin ve kabartma tozu ile karıştırılır. İçine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak top şekli verilir. Daha sonra top şekli verilen hamurlar yumurta akına ve fındığa batırılarak fırına verilir.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 18-04-2010, 03:23 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

KAKAOLU KURABİYE

Malzemeler
250 Gr. Margarin
1.5 çay bardağı şeker
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Paket kakao
½ Paket pudra şekeri
1 Avuç fındık (dövülmüş)
Yapılışı
Kakao ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Ayrı bir yerde kakao ve pudra şekeri harmanlanır. Kurabiyeler oval şekilde yağsız tepsiye dizilerek fırına sürülür. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra kakaolu pudra şekeri karışımına bulanarak servise sunulur.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 18-04-2010, 03:23 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

BEYAZ KURABİYE

Malzemeler
1 Paket mısır nişastası
2 Su bardağı tepeleme un
2 Adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin ( 250 Gr. )
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yapılışı
Genişçe bir kaba un ve nişastayı koyun. İçine yağı eritmeden ilave edip karıştırarak una yedirin. Daha sonra karışımın içine 2 adet yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamuru oluşturun. İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Üstten bastırıp yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine iki parmak ara kalacak şekilde dizin. Hafif hararetli fırında beyaz renkte sertleşinceye kadar pişirin.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 18-04-2010, 03:23 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

PORTAKALLI KURABİYE

Malzemeler
2 Portakal suyu
2 Portakal kabuğu rendesi
2 Adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 Paket margarin
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Yeteri kadar ceviz
Yapılışı
Yumuşamış margarin, toz şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, yumurta, un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak avuç içinde yuvarlanarak hafifçe bastırılır. Daha sonra ; Yumurta akına ve cevize batırılarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe göre üzerine pudra şekeri eklenebilir.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 18-04-2010, 03:24 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

MUTİ KURABİYE

Malzemeler
2 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket yumuşak margarin
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yeterince un
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Şekil verildikten sonra ceviz (dövülmüş) ve şeker karışımına batırılır ve 150-160 derece ısıda 35-40 dk. pişirilir.
Alıntı ile Cevapla
  #11  
Okunmamış 18-04-2010, 03:24 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

HAŞHAŞLI KURABİYE

Malzemeler
3 Yemek kaşığı margarin
3 Yemek kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı limon rendesi
1 Adet yumurta
1.5 Su bardağı un
Karanfil
Yarım su bardağı haşhaş
Pudra şekeri
Yapılışı
Margarin toz şekerle birlikte kabarana kadar çırpılır. İçine limon kabuğu rendesi ve yumurta ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra yeterince karanfil eklenir. Elde edilen hamur kare şeklinde açılıp yarım saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkartılan hamura haşhaş eklenerek rulo şeklinde şekil verilir. Rulo şeklindeki hamur parmak kalınlığında kesilerek orta sıcaklıktaki fırında 10-12 dk. pişirilir. Fırından çıkartılarak üzerine isteğe göre pudra şekeri serpilir.
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Okunmamış 18-04-2010, 03:25 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

MANTAR KURABİYE

Malzemeler
1 paket margarin
2 adet yumurta
½ kabartma tozu
1 su bardağı şeker
400 gr. mısır nişastası (2 paket)
Yeteri kadar un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Yağ, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Okunmamış 18-04-2010, 03:25 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

SİRKELİ KURABİYE

Malzemeler
1 paket yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Yeterince un ve susam
Yapılışı
Malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamur yoğurma işlemine devam edilir ve yumurta sarısı ilave edilir. İstenilen şekil verilerek ( Simit, Örgü vs. ) önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 175 derecede hazır bulunan fırında pişirilir.
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Okunmamış 18-04-2010, 03:25 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

ŞEFTALİ REÇELLİ KURABİYE

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
Yeterince un
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Çorba kaşığı şeftali reçeli
Pudra şekeri
Yapılışı
Oda ısısındaki margarini elinizle yoğurup, üzerine pudra şekeri ve un ilave edin. Hamur toplana dek un ilave edin. Yarım su bardağı dövülmüş fındığı ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesin. İlk yuvarlağın üstüne tarçınlı fındık karışımı ve şeftali reçelinin tanelerini koyun. Üzerine ikinci yuvarlağı kapatarak kenarlarına çatal ile şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Okunmamış 18-04-2010, 03:26 PM
Raskolnikov
Standart Cevap: Kurabiye çeşitleri

ÜZÜMLÜ KITIR BİSKÜVİ

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
0.5 Su bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Margarinle toz şeker çırpılarak krema haline getirilir. Un kuru üzüm, hindistan cevizi ilave edilerek iyice karıştırılır ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır. Ceviz iriliğinde parçalar elde edilerek yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye kadar pişirilir. Arzu edilirse üzerine pudra şekeri ilave edilir.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
kurabiye, kurabiye tarifleri, yemek tarifleri

Seçenekler
Stil


Kurabiye çeşitleri

Kurabiye çeşitleri konusu, Yemek Tarifleri/Kekler-Pastalar bölümünde tartışılıyor .



Benzer Konular

Konu Kategori
Bulut Ve Yağış Çeşitleri A-B
yağmur ve çeşitleri Tarih - Coğrayfa
Yerleşme ve yerleşme çeşitleri Tarih - Coğrayfa
Türkiye De iklim Çeşitleri T-U-V
Kurabiye Hirsizi Felsefe - Sosyoloji - Psikoloji


Gündemden Başlıklar

Konu Kategori
Evden eve nakliyat Liseler & Üniversiteler
Şehir ve Firma Rehberi Tatil ve Oteller
Tatil ve Oteller Seo

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:29 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Tynt Script Sponsored by Information Technology Salary
Bütün Hakları Saklıdır 2005-2011 Rehberim.net