Edebiyat & Sanat bölümü Kitap Tanıtımları / Nietzsche ve Babaannem - Mustafa Ulusoy konusu gösteriliyor Özet:Hayatın anlamı, ölüm, hiçlik, sonsuzluk arzusu, mutsuzluk, anlaşılamama, hayata ve kâinata yabancılaşma... Mustafa Ulusoy, dış dünyadan taşıdığı gözlemleri, özellikle bir ...
| |||||||
Nietzsche ve Babaannem - Mustafa Ulusoy | Açılış Sayfam Yap | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| // Ey Yâr !.. \\ | ![]() Hayatın anlamı, ölüm, hiçlik, sonsuzluk arzusu, mutsuzluk, anlaşılamama, hayata ve kâinata yabancılaşma... Mustafa Ulusoy, dış dünyadan taşıdığı gözlemleri, özellikle bir psikiyatrist olarak şahit olduğu olayları kendi iç dünyasında yaşadıkları ile iman potasında eritiyor ve saflaştırıyor bu kitabında. İnsana dair, size dair, bize dair bir kitap... BİRİNCİ BÖLÜM: İNSAN SÛRETLERİ Yüzleşme noktası Odanın rengi Bir insan üçlemesi Sınırsız kâinatta otistik hayatlar Nietzsche ve babaannem Beş zaman, beş dönüşüm Garip bir adam İKİNCİ BÖLÜM: ‘HARİTA-İ İNSANİYE’DE GEZİNTİLER Yaşanası hayatlar Sınırsız şartlara bağlı mutluluk Başarısızlık ya da yeterince iyi biri olamamak Örtülü benlik Şiddet ve narsizm Babalar ve oğullar Hayat mı, aile mi? Öldürülemeyen ölümü çocuklara anlatmak ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: ŞU ANLAR Anı yakalamak Aşk-ı beka resimleri Masum olmayan sevmeler Umulmaz hayattan umulmaz manzaralar Bahar sevilme zamanıdır Sonsuz meyveli ağaçlar Kitapta Beğendiğim Bazı Satırlar : * İntihar düşüncelerim yoktu. Tam tersine hayatı çok seviyor, ondan ayrılmak istemiyordum. Ama Rabbim adına yaşanmayan her anım aslında bir intihar, bir öldürme, yok etme kendi irademle tercih ettiğim bir yok oluş değil miydi? Bütün bir hayatıma birden ve tümden son bermiyordum, ama yaşadığım kimi anları yokluk darağacında sallandırıyordum. (sy.26) * O'nsuz geçen günlerim, saatlerim, dakikalarım hastalıklı anlarımdı. Ey ademe gitmiş, yok olmuş, helak olmuş zamanlarım, amellerim, duygularım: Hepinize geçmiş olsun! (sy.29) * Gece de, gündüz de, var olan dünya aynı. Fark yalnızca ışıkta. Her yerin rengini ve odalarımızın rengini kim değiştirdi ise, kendi dünyalarımızın rengini de O değiştirebilir. (sy.39) * Beka getirmeyen aşka sırtımı çevirdim. Kendisi bir ızdırap kaynağı olan aşka aşkımı kaybettim. Ama bekadan yine vazgeçemedim. Hiçbir şeyin "hiç" olmasını hiç mi hiç istemiyordum. Başka bir aşk bulmalıydım. Bana bekayı getirecek bir aşk olmalıydı.(sy.148) * 113. sayfadaki "Babalar ve Oğullar" adlı yazıyı ve bir de 151. sayfadaki "Aşka Güvenmiyorum" adlı yazıyı "Sevmeler Ancak O'na Yönelirse Masumdur" başlığı altında Yazı&Yorum bölümünde paylaşmıştım. O yazıları okumak isterseniz linkler aşağıdadır. |
| | |
| Sponsor Bağlantılar | |
![]() |
| Etiketler |
| babaannem, mustafa, nietzsche, ulusoy |
| Seçenekler | |
| Stil | |
Nietzsche ve Babaannem - Mustafa UlusoyNietzsche ve Babaannem - Mustafa Ulusoy konusu, Edebiyat & Sanat/Kitap Tanıtımları bölümünde tartışılıyor . | |