Öğretmenler Odası bölümü Meb & ÖSYM Sınavları / Sözleşmeli öğretmene düzenleme konusu gösteriliyor Özet:Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında yeni uygulanan müfredat programına göre dersi kaldırılan öğretmenler ile bakanlıkça atandığı alanda yeterli ...
| |||||||
Sözleşmeli öğretmene düzenleme | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| TÜRK YÜREK Pasaj Yöneticisi | Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında yeni uygulanan müfredat programına göre dersi kaldırılan öğretmenler ile bakanlıkça atandığı alanda yeterli ders yükü bulunmaması nedeniyle farklı alanlarda görevlendirilen öğretmenlerin alan değişiklikleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda, sözleşmeli öğretmenlerin hala görev yapmış oldukları eğitim kurumlarında görevlerine devamı sağlanacak. MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, valiliklere "Sözleşmeli Öğretmenler" konulu bir yazı gönderdi. Kaya yazıda, Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kapsamındaki sözleşmeli öğretmenlerin görev yapmış oldukları eğitim kurumlarına çeşitli özür gruplarından öğretmen ataması ile alan değişikliği yapılması nedeniyle, sözleşmeli öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda görevlerine devam edip edemeyecekleri hususunda tereddüte düşüldüğünün tespit edildiğini belirtti. Kaya, "Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenlerin, hizmet puanı üstünlüğüne göre istek ve ihtiyaç bulunmaması halinde ise kadroları bulunmuş oldukları eğitim kurumunda kalması kaydıyla ihtiyaç olan eğitim kurumlarına valilikçe görevlendirilmeleri uygun görülmektedir" ifadesini kullandı. [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ] |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
Sözleşmeli öğretmene düzenlemeSözleşmeli öğretmene düzenleme konusu, Öğretmenler Odası/Meb & ÖSYM Sınavları bölümünde tartışılıyor . | |