Rehberim

SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta

EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM bölümü Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa / SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta konusu gösteriliyor Özet:SM,SMMM Staj başlatmaya hazırlanan,staj gören arkadaşlar için kaynak kullanımı, çıkmış sorular,püf noktaları vs.. bu başlık altında devam edeceğiz.. Sınavlara hazırlanan ...


Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa

SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et

  Sponsorlu Bağlantılar

Cevapla

Seo Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 27-06-2007, 10:13 PM
TÜRKO
Exclamation SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta

SM,SMMM Staj başlatmaya hazırlanan,staj gören arkadaşlar için kaynak kullanımı, çıkmış sorular,püf noktaları vs.. bu başlık altında devam edeceğiz..

Sınavlara hazırlanan arkadaşlara ve başlayacaklara kolay gelsin..

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Okunmamış 27-06-2007, 10:25 PM
TÜRKO
Thumbs up Sınavlara Hazırlık

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](29.01.2007)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](21.01.2007)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](19.11.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](22.11.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](27.11.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](05.12.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](13.12.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](14.12.2006)
-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](26.12.2006)

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]2006 dönem sonunda yapılması gereken bazı işlemlere ilişkin sunum..(Murat AKAR, AVDB. Grup Müdürü) (26.01.2007)

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ](17.01.2007)


[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

-[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 27-06-2007, 10:38 PM
TÜRKO
Thumbs up Ders notları ve çıkmış soru linkleri

Muhasebe Denetim ders notları aşağıdaki linkte..

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]


aşağıdaki iki adresin birisinde çıkmış sınav soruları digerinde ise bu soruların cevapları var.

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]


NOT: Yararlanabileceğiniz kaynaklar bu mesaj ile güncellenecektir..
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 27-06-2007, 11:46 PM
TÜRKO
Standart Staj Başvuru İşlemleri ve Merak Ettikleriniz?

Her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık ayları staja başvuru dönemidir. Sınav TESMER-Anadolu Üniversitesi işbirliği ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. Sınavın yapılmasına ilişkin bütün sorumluluk Anadolu Üniversitesi'nindir.
Sınavlar Ticaret Lisesi ve Maliye Meslek Lisesi, Ön Lisans(2 yıllık yüksekokul) ve Lisans/Yüksek lisans olmak üzere üç grup halinde test usulü ile aynı gün ve saatte Ankara ve İstanbul illerinde yapılacaktır.

Staja Başlama Değerlendirmesine Başvurular [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]web sayfası üzerinden matbu form doldurularak yapılacaktır. Web sitesine girerek matbu formu doğru ve eksiksiz olarak doldurup, onayladıktan sonra yazıcıdan bir örneğini alarak, ilgili alana fotoğraf yapıştırıldıktan sonra sınav harcı dekontuyla birlikte bağlı bulunduğu Odaya teslim edeceklerdir. Formdaki bilgiler tamamlanıp, onaylandıktan sonra form üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle adaylar bilgilerini dikkatlice doldurmaları gerekmektedir .

Anadolu Üniversitesi ile yapılan protokol gereği Staja Başlama Değerlendirmesi Başvuru Formuna yapıştırılacak fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş, başı açık ve adayı kolaylıkla tanıtacak nitelikte olmalıdır. Aksi taktirde hiçbir uyarıya gerek olmadan adayın başvurusu geçersiz sayılacaktır. Başı kapalı veya peruklu adaylar sınava alınmayacaktır .

Adaylar durumlarına uygun olmayan sınav türüne başvurması veya herhangi bir nedenle evraklarını yanlış, eksik doldurmaları halinde başvuruları değiştirilmeyecek, başvuruları ve katılmış oldukları sınav geçersiz sayılacaktır. Adayların adresleri, her sınav başvurusunda alınacak, başvurudan sonra adayın adres değişikliği yapması mümkün olmayacaktır. Adayın adresinin değişmiş olması halinde sınav giriş ve sonuç belgelerinin kendine ulaşmasının temini adayın sorumluluğundadır. Adaylar, “Sınava Giriş Belgesi olmadan sınavlara alınmazlar . Sınava giriş belgesinin kontrolü; Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi ile yapılacaktır.

Anadolu Üniversitesi tarafından “Sınava Giriş Belgesi" adayların adreslerine Sınavdan 15 gün önce posta yolu ile gönderilmeye başlanacak ve aynı zamanda adaylar [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ] internet adresinden sınav giriş yerleri ile ilgili bilgilerini öğrenebileceklerdir. Sınav evrakları eline geçmeyen adaylar sınava alınmayacaktır.




Staj Başvurusu Evrak Listesi ve Bedeller

STAJ BAŞVURUSU EVRAK LİSTESİ VE BEDELLER


Staj Başvuru Dosyası(İlk Başvuru) Açtıracak Adaylar İçin

Kişisel Evraklar

1) Onaylı nüfus cüzdanı örneği (noter veya muhtarlıktan)
(TC Kimlik numarası nüfus cüzdanı üzerinde yazmıyorsa internet çıktısı getirilecek)

2) İkametgah senedi

3) Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Belgesi (Adli sicil kaydı olanlardan mahkeme kararı fotokopisi)

4) Noter onaylı diploma veya geçici mezuniyet belgesi

5) 3 adet fotoğraf (Staja Başlama Değerlendirmesi Başvuru Formuna yapıştırılacak fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olup, adayın kolaylıkla tanınmasına yardımcı olacak nitelikte olması gerekmektedir. (Başı kapalı, peruklu vb. gibi çekilmiş fotoğraflar kabul edilmeyecek, yeniden istenmeyecek ve aday sınava alınmayacaktır).

6) Aşağıdaki bedellere ait banka dekontlarının asılları (Birer suret yeterli)

7) Staj dosyasının 1.sayfasındaki form (staj başvuru formu eksiksiz doldurulacaktır.)

8) Staja Başlama Değerlendirmesine Başvurular Web sayfası üzerinden matbu form doldurularak yapılacaktır. Aday Web sayfası üzerinden doldurmuş olduğu sınav başvuru formunun bir örneğini yazıcıdan alarak; fotoğraf yapıştırıldıktan sonra, sınav harcı dekontunu ekleyerek bağlı bulunduğu Odaya teslim edecektir.

Staja Başlama Değerlendirmesi Başvuru formunu doldurmak için [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ] . internet adresine girerek matbu formda yer alan bilgiler doğru ve eksiksiz olarak doldurulup onaylandıktan sonra internet çıktısı alınacaktır. Formdaki bilgiler tamamlanıp, onaylandıktan sonra form üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle adaylar bilgilerini dikkatlice doldurmaları gerekmektedir.




Sınava Daha Önce Katılan Adaylar için Başvuru Evrak Listesi
STAJA BAŞLAMA DEĞERLENDİRMESİ BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

(Sınava Daha Önce Katılanlar İçin)

* 1-31 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacak Staj Başvuruları için Staja Başlama Değerlendirmesi 12 Kasım 2005 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından Ankara ve İstanbul' da yapılacaktır.


Not: 1.madde güncelleniyor yıllar itabari ile İzmir de katıldı.





Staja Başlama Değerlendirmesine Başvurular Web sayfası üzerinden matbu form doldurularak yapılacaktır. Aday Web sayfası üzerinden doldurmuş olduğu sınav başvuru formunun bir örneğini yazıcıdan alarak; fotoğraf yapıştırıldıktan sonra, sınav harcı dekontunu ekleyerek bağlı bulunduğu Odaya teslim edecektir.

Staja Başlama Değerlendirmesi Başvuru formunu doldurmak için [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ] . internet adresine girerek matbu formda yer alan bilgiler doğru ve eksiksiz olarak doldurulup onaylandıktan sonra internet çıktısı alınacaktır. Formdaki bilgiler tamamlanıp, onaylandıktan sonra form üzerinde hiçbir değişiklik yapılamayacaktır. Bu nedenle adaylar bilgilerini dikkatlice doldurmaları gerekmektedir.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 27-06-2007, 11:54 PM
TÜRKO
Standart Cevap: SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta

STAJA BAŞLAMA EVRAK LİSTESİ
(SINAVI KAZANAN ADAYLAR İÇİN)

Staja Başlama Değerlendirmesi'ni başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız anlamına gelir. Staja her yılın Mayıs, Eylül veya Ocak aylarında başlanır. Aday meslek mensubu ilgili staj döneminin ilk 10 günü içinde staja fiilen başlamak zorundadır. Stajınızı başlatmak için Staj Dosyanızı tamamlamanız gerekir.


Stajın başlatılmasında staj dosyası açtırma tarihi değil , staja başlama değerlendirmesini kazandıktan sonraki staj dönemi esas alınmaktadır. Bu nedenle adayların stajları, başarılı oldukları sınavdan sonraki staj döneminde başlatılır.

Tüm stajyerlerimizin dosyalarında matbu evrakların bulunması gerekmektedir. Staj; denetim altında staj, meslek mensubu bordrolu/gözetim altında staj, büroda staj, şahıs firmasında staj olmak üzere dört gruba ayrılmaktadır. Stajyer hangi grup altında yer alıyorsa, o grup için gerekli olan evrakları hazırlamalıdır.
Sınav kazandı belgenizin aslı ile birlikte evraklarınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekmektedir.


MATBU EVRAKLAR

• Staj Onay Belgesi
• Stajyer Hakkında Bilgi Formu
• Stajyer Tespit Tutanağı
• Tek Kişi Staj Yazısı

• Staj Takip Formu


1. DENETİM ALTINDA STAJ

• İşe Giriş Bildirgeniz (Aslı Veya Noter Onaylı Örneği)

• Son 4 Aylık Dönem Bordrosu
• Şirket Merkezini Gösterir En Son Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
• Genel İmza Sirküleri

• Vergi Levhası Fotokopisi
• Meslek Mensubu İle Şirketin Yaptığı Sözleşme Fotokopisi (Staj Dönemini Kapsayan)
• Meslek Mensubunun Şirkete Kestiği Fatura Veya Makbuz Örnekleri (Staj Dönemini Kapsayan)
• Meslek Mensubunun Bağlı Bulunduğu Odadan Alınacak Faaliyet Belgesi (Son 3 Ay İçinde Alınmış ve Aslı)
• Meslek Mensubu Ruhsat Fotokopisi
10.Meslek Mensubu SMMM/YMM/Ltd.A.Ş. Ortağı İse Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi

2. MESLEK MENSUBU BORDROLU/GÖZETİM ALTINDA STAJ
• İşe Giriş Bildirgeniz (Aslı Veya Noter Onaylı Örneği)
• Son 4 Aylık Dönem Bordrosu
• Şirket Merkezini Gösterir En Son Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi

• Genel İmza Sirküleri

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Meslek Mensubunun Bağlı Bulunduğu Odadan Alınacak Faaliyet Belgesi (Son 3 Ay İçinde Alınmış Aslı)

• Meslek Mensubu Ruhsat Fotokopisi

• Bağımlı Meslek Mensubunun İşe Giriş Bildirgesi ve Son SSK 4 Aylık Dönem Bordrosu
• Meslek Mensubunun Şirkette Muhasebe Müdürü/Mali İşler Müdürü Olarak Çalıştığına Dair İş Yerinden Yazı ve Yetkisini Gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, İmza Sirküleri

3.BÜRODA STAJ
• İşe Giriş Bildirgeniz (Aslı Ve Noter Onaylı Örneği)
• Son 4 Aylık Dönem Bordrosu
• Vergi Levhası Fotokopisi
• Meslek Mensubunun Bağlı Bulunduğu Odadan Alınacak Faaliyet Belgesi (Son 3 Ay İçinde Alınmış Aslı)
• Meslek Mensubu Ruhsat Fotokopisi
• SMMM Ve YMM Ltd. Şti . A.Ş.' lerde Staj Yapacak Olan Adaylar için Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi

4. ŞAHIS FİRMASINDA STAJ- Şirketlerde istenen evraklarının tamamına ek olarak aşağıdaki evraklar:

• Vergi Dairesinden Bilanço Usulüne Göre Defter Tutulduğuna Dair Yazı
• Yevmiye Defterinin Ön Yüzünün Fotokopisi
• Defter-İ Kebir'in Ön Yüzünün Fotokopisi

5-YABANCI ORTAKLI ŞİRKETLERDE STAJ- Şirketlerde istenen evraklarının tamamına ek olarak aşağıdaki evraklar:

• Son Verilen Kurumlar, Muhtasar ve KDV Beyannamelerinin Fotokopisi

• Şirketin Ticaret Odası'ndan Faaliyet Belgesi

• Şirketin Kuruluş Gazetesi Fotokopisi

6-İKTİSADİ İŞLETMELERDE STAJ Şirketlerde istenen evraklarının tamamına ek olarak aşağıdaki evraklar:

• Son Verilen Kurumlar, Muhtasar ve KDV Beyannamelerinin Fotokopisi

• Gerekli Görüldüğünde Başka Evraklar İstenebilir.


NOT; Bilgiler, (Tesmer)-(Temel Eğitim ve Staj Merkezi'nden alınmıştır
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Okunmamış 29-06-2007, 11:43 AM
TÜRKO
Lightbulb Muhasebe Staj Dosyası (zipli link)

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Okunmamış 28-08-2007, 01:31 AM
TÜRKO
Standart Matbu Sınav Dilekçeleri

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Okunmamış 28-08-2007, 01:32 AM
TÜRKO
Standart Askerlik Tecil Talep İşlemleri

STAJ - SINAV
Askerlik Tecil Talep İşlemleri

Staja Başlama Sınavından başarılı olan ve mali müşavirlik stajına başlamış lisans (4 yıllık okul) mezunu adayların yazılı talepleri halinde, Milli Savunma Bakanlığı'na tecil talebi gönderilmektedir. Milli Savunma Bakanlığı uygun gördüğü takdirde, stajı süresince adayın askerliği tehir edilmektedir.
Tehir dönemi sadece staj süresini kapsamaktadır. 2 yıllı staj süresinin sonunda tecil işlemi otomatik olarak ortadan kalkmaktadır.


Dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta vardır.
-Aday, 2 yıllık stajı sırasında yüksek lisans mezunu olur ve bu sürenin staj süresinden düşülmesini talep eder ve SMMM sınavlarına katılmak isterse tecilin iptal ettirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle stajı erken bitecek adayların tecil iptal yazışmalarının yapılması gerekmektedir.


-Stajı sırasında SMMM Bitirme Sınavlarına hazırlık kurslarına devam eder, kurs süresini stajdan saydırır ve SMMM sınavlarına bir dönem önce katılmak isterse, yine tecil süresi ile ilgili iptalin yapılması gerekmektedir.
Yukarıdaki durumlarda askerlik tecili sadece staj yapılan dönemi kapsayacaktır.


ASKERLİK ŞUBESİNDEN ALINACAK DURUM BELGESİYLE İLGİLİ OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER :
Başvuruda bulunurken yerli veya yabancı askerlik şubesinden alınmış yeni tarihli askerlik durum belgesi alınacaktır. Ancak durum belgesinde son yoklama tarihinden sonra bakaya kalınmışsa, Oda Başkanlığımız tarafından yazışma yapılmamaktadır. Uygun olan askerlik durum belgeleri ile işlem yapılacağını hatırlatırız. Askerlik durumunuz ile ilgili bilgileri bağlı bulunduğunuz Askerlik Şubenizden öğrenmeniz ve durum belgenizi şubeden almanız gerekmektedir. İstenen evraklar uygun olduğu takdirde Odamız tarafından Milli Savunma Bakanlığı na gönderilecektir. Karar Bakanlık tarafından verilmekte ve Odamıza bildirilmektedir. Gelen sonuç yazısı e-mail adresiniz varsa gönderilecektir.


Tecil talep dilekçesi ve getirmeniz gereken evrak listesi aşağıdadır.

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Okunmamış 28-08-2007, 01:34 AM
TÜRKO
Exclamation İşyeri adres naklinde ve unvan değişikliğinde yapılacak işlemler

İşyeri Adres Naklinde (Ticari Şirketler ve SMMM ve YMMM şirketlerinde Getirilecek Evraklar
* İşyeri değişikliklerinde adres nakli ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
* SSK'ya ve Vergi dairesine adres nakli gerçekleştirildiğine dair verilen dilekçenin bir örneğinin Odamıza getirilmesi gerekmektedir.
(Bürolarda) Adres Naklinde Getirilecek Evraklar :
* Bürolarda adres değişikliklerinde yoklama fişi fotokopisi
* SSK'ya ve Vergi dairesine adres nakli gerçekleştirildiğine dair verilen dilekçenin bir örneğinin Odamıza getirilmesi gerekmektedir.
Ticari Şirketler ile SMMM, YMMM şirketlerinde Ünvan Değişikliklerinde yapılacak İşlemler :
* Unvan Değişikliği ticaret sicil gazetesi fotokopisi
* SSK'ya ve Vergi dairesine unvan değişikliği gerçekleştirildiğine dair verilen dilekçenin bir örneğinin Odamıza getirilmesi gerekmektedir.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Okunmamış 28-08-2007, 01:35 AM
TÜRKO
Lightbulb Matbu Staj Dilekçeleri

[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ][Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]
Alıntı ile Cevapla
  #11  
Okunmamış 28-08-2007, 01:37 AM
TÜRKO
Question Stajyer Nakil İşlemleri

BAŞKA İLDEN ODAMIZA NAKİL TALEBİ
Başka bir ilde staj dosyası olan ve İstanbul Odasına nakil gelmek isteyen adaylar,
1-İstanbul iline ait bir ikametgah,
2-Talebini anlatan bir dilekçe (matbu dilekçe yoktur)
ile Odamıza başvuruları halinde nakil işlemleri yapılmaktadır. İlgi dilekçeye istinaden adayın dosyası Odasından istenmektedir. Dosya gelince incelenmekte ve adaya telefonla geri dönülerek evrakları ve süreç hakkında bilgi verilmektedir. Bu nedenle dilekçede mutlaka iletişim bilgileri olmalıdır.

İSTANBUL ODASI'NDAN BAŞKA İLE NAKİL
Adayın Odamızla yapması gereken bir işlem yoktur. Hangi ile nakil gidecekse o ildeki SMMM Odasına, o ile ait ikametgah ve dilekçe ile başvurmalıdır. İlgili Oda, adayın dosyasını bizden yazılı olarak istemekte ve İstanbul SMMM Odası üst yazı ekinde kargo ile dosyasını göndermektedir.
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Okunmamış 28-08-2007, 01:39 AM
TÜRKO
Standart SM Stajını SMMM Stajına Çevirmek İsteyen Adayların Dikkatine

1-Staja Başlama Değerlendirmesine katılmakta olan adayların uygulaması,
Staj dosyasını Ticaret Lisesi veya Önlisans olarak açtırmış ve halen staja başlama sınavlarına devam etmekte olan adaylar, 3 yıllık süreleri içerisinde öğrenim durumlarının değişmesi sonucu staj tipini SMMM stajına çevirmek isterlerse uygulama şu şekildedir.


-Noter onaylı lisans (4 yıllık) diplomasını veya geçici mezuniyet belgesini bir dilekçe ekinde Odasına teslim etmeli ve talebini belirtmelidir.


-SM staj başvuru dosyasını hangi staja başvuru döneminde açtırdıysa adayın 3 yıllık süresi ilk dosya açtırma tarihinden hesaplanacaktır. Aday bu süre sonunda başarısız olursa, yeniden dosya açtırarak başvuru yapabilir.


2-Staja Başlama Değerlendirmesini Ticaret Lisesi veya Önlisans mezunu olarak kazanmış ve stajı devam eden Adayların uygulaması,
Bu durumda olan adaylar ticaret lisesi veya önlisans mezunu olarak sınavı kazanmış ve stajını başlatmış olan adaylardır. Öğrenim durumlarını değişmesi sonucu staj tipini SMMM stajına çevirmek isterlerse uygulama şu şekildedir.


-Noter onaylı lisans (4 yıllık) diplomasını veya geçici mezuniyet belgesinin bir dilekçe ekinde Odasına teslim etmeli ve talebini belirtmelidir.


-Lisans mezunu olarak yeniden staja başlama değerlendirmesine başvuru yapması gerekmektedir. Dosyanın 3 yıllık süresi, lisans mezunu olarak ilk başvuru yaptığı staja başlama döneminden itibaren başlamaktadır.


-Staja Başlama Sınavına devam ederken,
SM stajını kesintiye uğratmamalı, katılmakla zorunlu olduğu ara dönem sınavlarına süresi içerisinde devam etmelidir . Staja başlama sınavına devam ederken örneğin, A Grubu sınav haklarının tamamını kullanıp başarısız olursa adayın dosyası iptal edilecektir. Aday yeniden yeni dosya açtırarak lisans mezunu olarak başvuru yapabilir.

3-Lisans mezunu olarak staja başlama değerlendirmesini kazanan adayların stajları SMMM stajına şu şekilde çevrilecektir.


-SM stajına SMMM veya YMM yanında veya onların denetim/gözetimi altında devam ederken sınavı kazandığı takdirde, lisans diploma tarihinden itibaren SM stajı SMMM stajına çevrilecektir.


-SM stajına SM yanında veya onların denetim/gözetimi altında devam ederken sınavı kazandığı takdirde, SMMM staj koşullarını sağladığı staja başlama döneminden başlatılacaktır.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Okunmamış 28-08-2007, 01:41 AM
TÜRKO
Lightbulb Stajdan Sayılan Haller Hakkında Bilgi

3568 sayılı Yasanın 6/b maddesi (Staj süresinden sayılan haller) Uygulaması
3568 sayılı Yasanın 6/b ve Staj Yönetmeliğinin 9/b maddeleri kapsamında çalıştıkları süreyi stajdan saydırmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken konular şöyledir. Geçmiş çalışma sürelerinin stajdan sayılabilmesi için öncelikle 3568 sayılı Yasanın 5/A/a maddesinde tarif edilen okullardan mezun olmak gerekmektedir. Çalışmaların, mezuniyet tarihinden sonraki süreyi kapsaması gerekmektedir.

Staj süresinden sayılan hizmetler:
3568 Sayılı Yasa-Madde 6 – Aşağıda belirtilen hizmetlerde geçen süreler, staj amacıyla serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli mali müşavir yanında çalışılmış süre olarak kabul edilir.
a) Kanunları uyarınca vergi incelemesine yetkili olarak çalışanların bu yetkiyi aldıktan sonra kamu hizmetinde geçen süreleri.
b) Kamu kuruluşlarının veya bilanço esasında defter tutan özel kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya malî denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerinde geçen süreleri.
c) Bu Kanunun 5 inci maddesinin (A/a) bendinde sayılan konularda öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışanların bu görevlerde geçen süreleri
Staj Yönetmeliği - Madde 9 - Kanunun 6 ncı maddesinde belirtilen süreler, staj süresinden sayılır ve süre bu kadar kısalır.Buna göre;
a) Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisine sahip olanların bu yetkiyi aldıktan sonra kamu hizmetlerinde geçen süreleri staj süresinden sayılır.
Bu kapsamda Maliye Müfettişlerinin, Hesap Uzmanlarının, Bankalar Yeminli Murakıplarının, Gelirler Kontrolörlerinin ve bunların yardımcılarının veya stajyerlerinin, İl Defterdarlarının, Vergi Dairesi Müdürlerinin, Vergi Denetmenlerinin, Bağımsız Vergi Dairesi bulunmayan ilçelerde Mali Müdürlerinin kamu hizmetlerinde geçen süreleri kurumlarınca düzenlenen hizmet cetveli ile belgelendirilmek kaydıyla dikkate alınır.
b) Kamu kuruluşlarının veya bilanço esasında defter tutan kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerde geçen süreleri staj süresinden sayılır.
Kamu kuruluşlarının muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanlar, bu hizmet sürelerini kurumlarından alacakları hizmet cetveli, imza sirküleri ve yazı ile belgelendirirler.

Bilanço esasında defter tutan özel kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanlar ise çalıştıkları müessesede bu şartlarla sorumlu olarak yeterli süreyi kapsayacak şekilde çalıştıklarını Ticaret Sicili Gazetesi, imza sirküleri, SSK işe giriş bildirgesi ve aylık dönem bordroları ile mali denetimden sorumlu olunduğuna ilişkin belge ile belgelendirirler. Birlikçe gerekli görülen hallerde başkaca belgeler de istenebilir .
c) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bu alanlarında öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışanların çalışma süreleri staj sürelerinden sayılır. Bu hizmetler ilgili kurumlardan alınacak belgelerle tevsik edilir.

Değerlendirme yapılabilmesi için, Muhasebe/Mali İşler Müdürü olarak çalışıldığına dair yetkinin yayınlandığı ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, SSK işe giriş bildirgesi, aylık bildirgeler (yetkili dönemi kapsayan) ve diploma fotokopisi ile birlikte görüş sormak üzere Odamıza gelinmesi gerekmektedir. İlgili şirkette örneğin Muhasebe Şefi/Muhasebe Müdür Yardımcısı olarak çalışıyorsanız ve üzerinizde Muhasebe/Mali İşler Müdürü varsa değerlendirmeye alınmamaktadır. Vekaletnameler bu kapsamda değildir. İlgili evraklar görülmeden bilgi verilmesi mümkün olmamaktadır. Uygun bulunması halinde diğer konular ile ilgili yönlendirme yapılacaktır.
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Okunmamış 15-05-2008, 10:03 PM
Teknoloji Haber
3 MART 2007 SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI SORULARI ve CEVAPLARI

SM ve SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI GEÇMİŞ DÖNEM ÇIKMIŞ SORULAR

Soru ve Cevaplar İnternetten Derlenmiştir.

3 MART 2007 SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI SORULARI ve CEVAPLARI
1) Bir işletmenin aktif ve pasif değerlerinin gerçek değerleriyle gösterilmesini sağlayan hesaplar aşağıdakilerden hangisidir?
a) Geçici ve ara hesaplar
b) Nazım Hesaplar
c) Asli Hesaplar
d) Düzenleyici hesaplar
e) Hiçbiri
Cevap : D
2) Aralıklı envanter yöntemini kullanan işletmelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Satış kaydından sonra maliyet kaydı yapar
b) Satış kaydından sonra maliyet kaydı yapmaz
c) Maliyetler belirli dönemler itibari ile ayrılır
d) Her satış işleminden sonra satılan mal ile ilgili maliyet kaydı yapılmaz
e) Maliyet kayıtları belirli aralıklarla yapılır
Cevap : A
3) İşletmelerin gelecekteki belirsizliklerden dolayı tedbir amacı ile hesaba karşılık ayırması muhasebenin hangi temel kavramı gereğidir?
a) Dönemsellik
b) İhtiyatlılık
c) Özün Önceliği
d) Önemlilik
e) Kişilik
Cevap : B
4) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Öz Kaynaklar grubunda yer alan hesaplardan değildir?
a) Özel fonlar
b) Hisse senedi iptal karları
c) Ödenmiş sermaye
d) Olağanüstü yedekler
e) Geçmiş yıllar karı
Cevap : C

5) İşletme 3 yıllığına kiralamış olduğu G.Menkule yapmış olduğu eklentiler için yapmış olduğu harcamalar hangi hesapta izlenir

a) Binalar
b) Genel Yönetim Giderleri
c) Yapılmakta olan Yatırımlar
d) Özel Maliyetler
e) Demirbaşlar
Cevap : D
6) İşletme bankadan aldığı dekonttan bankadaki hesabına 8 500 YTL faiz tahakkuk ettirildiğini ve tutara ilişkin 1 430 YTL vergi kesilerek geri kalan tutarın banka mevduat hesaplarına aktarıldığı anlaşılmaktadır. Bu bilgilere göre işletmenin yapacağı kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
a) --------------------------//------------------------------------------
102- Bankalar 7.070
193- Peşin Ödenen Vergi ve Fonlar 1.430
642- Faiz Gelirleri 8.500
--------------------------//--------------------------------------------
b)
--------------------------//------------------------------------------
102- Bankalar 8.500
642- Faiz Gelirleri 8.500
--------------------------//--------------------------------------------
c)
--------------------------//------------------------------------------
102- Bankalar 7.070
780- Finansman giderleri 1.430
642- Faiz Gelirleri 8.500
--------------------------//--------------------------------------------
d)
--------------------------//------------------------------------------
102- Bankalar 7.070
360- Ödenecek vergi ve Fonlar 1.430
642- Faiz Gelirleri 8.500
--------------------------//--------------------------------------------
e)
--------------------------//------------------------------------------
102- Bankalar 8.500
642- Faiz Gelirleri 7.070
360- Ödenecek vergi ve Fonlar 1.430
--------------------------//--------------------------------------------
Cevap : A

7) İşletmenin bankadan 3 yıllık vade ile aldığı krediye hesaplanan faiz tutarı 10.000 YTL'dir. İşletme kredi faizini vade sonunda ödeyeceğine göre hesaplanan faiz ile ilgili aşağıdaki hesaplardan hangisi alacaklandırılır?
a) Banka Kredileri Hs
b) Uzun Vadeli Kredi Anapara Taksitleri ve Faizleri
c) Finansman Giderleri
d) Gelecek yıllara ait giderler
e) Gider Tahakkukları Hs
Cevap : E
8) İşletme fabrika kuracağı arsayı üzerindeki bina ile birlikte 300.000 Tl'ye peşin olarak satın almış ve 54.000 TL KDV peşin olarak ödemiştir. Ayrıca binanın yıkılması için 40.000 TL ödeme yapmış ve binanın enkazının satışından 30.000 TL tahsil etmiştir. Bu işlemler sonucunda dönem sonu bilançosunda arazi ve arsalar kaç TL olarak gözükür?
a) 310.000
b) 364.000
c) 394.000
d) 300.000
e) 354.000
Cevap: A
9) İşletmenin satıcılara olan 1 000 USD borcu 1 500 YTL kur ile muhasebeleştirilmiştir. Yıl sonunda 1 USD = 1.450 YTL olduğuna göre işletmenin dönem sonunda yapması gereken kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
---------------------------//----------------------------
Kambiyo Zararları 50
Satıcılar 50
---------------------------//----------------------------
b)
---------------------------//----------------------------
Kambiyo Karları 50
Satıcılar 50
---------------------------//----------------------------
c)
---------------------------//----------------------------
Satıcılar 50
Kambiyo Zararları 50
---------------------------//----------------------------
d)
---------------------------//----------------------------
Satıcılar 50
Kambiyo Karları 50
---------------------------//----------------------------
e)
---------------------------//----------------------------
Satıcılar 50
Diğer Olağan Gelirler 50
---------------------------//----------------------------
Cevap : D
10) Satışların, gelirlerin, satışlar maliyetinin, giderlerin, kâr ve zararlara ait hesapların ve belli dönemlere ait işletme faaliyeti sonuçlarının sınıflandırılmış ve gerçeğe uygun olarak gösterilmesini sağlayan ilkelere ne ad verilir?
a) Bilanço İlkeleri
b) Gelir Tablosu ilkeleri
c) Mali Tablolar İlkeleri
d) Özkaynaklara ilişkin İlkeler
e) Varlıklara ilişkin ilkeler
Cevap : B





Devamını Görmek İçin Eklentideki Rarlanmış Word Dosyasını İndirin !
Burdan İndir
Dosya tipi: rar SM ve SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI GEÇMİŞ DÖNEM ÇIKMIŞ SORULAR Mart 2007.rar (13,3 KB (Kilobyte), 51x kez indirilmiştir)
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Okunmamış 15-05-2008, 10:46 PM
Teknoloji Haber
Standart 23 HAZİRAN 2007 SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI SORULARI ve CEVAPLARI

14- Bir ekonomik değerin muhasebe kayıtlarında gösterilen hesap değerine ne ad verilir?
a) Tasarruf Değeri
b) Emsal değeri
c) Mukayyet değer
d) İtibari değer
e) Rayiç bedel

15- Amortismana bağlı maliyetinden kalıntı değerinin çıkması sonucu hangi değere ulaşılır?
a) Amortisman gideri
b) Amortismana tabi tutar
c) Artık değer
d) Gerçeğe uygun değer
e) Net defter değeri
16- İnşaat sözleşmelerinde yüklenicinin sabit bedeli veya üretim birimi başına sabit tutar kabul edildiği sözleşme yanında belli koşullarda maliyet güncelleştirilmesine (eskalasyon) konu olan sözleşme türü aşağıdakilerden hangisdir?
a) İnşaat sözleşmesi
b) Sabit fiyatlı sözleşme
c) Maliyet Artı kar Sözleşmesi
d) Değişken fiyatlı sözleşme
e) Esnek sözleşme
17- Aşağıdakilerden hangisi 'yatırımların muhasebeleştirilmesi' kapsamındadır?
a) Şerefiye,patent,ticari marka ve benzeri varlıklar
b) Bağlı ortaklıklardaki yatırımlar
c) İştirak ve iş ortaklıklarındaki yatırımlar
d) Sermaye piyasası araçları
e) Emeklilik hakkı planlarının ve hayat sigorta şirketlerinin yatırımları
18-Karşılıklı pazarlık ortamında , bilgili ve istekli gruplar arasında bir varlığın el değiştirmesi yada bir borcun ödenmesi durumunda ortaya çıkması gereken değer aşağıdakilerden hangisidir?
a) Net gerçekleşebilir değer
b) Gerçeğe uygun değer
c) Satın alma maliyeti
d) Emsal maliyet
e) Tahmini maliyet
19- Kiracı açısından, kalıntı değerin kiracı veya kiracıyla ilişkili taraflarca garanti edilmiş kısmını, Kiraya veren açısından, kalıntı değerin, kiracı tarafından ya da kiraya verenle ilişkili olmayan ve garanti kapsamındaki yükümlülükleri yerine getirebilecek finansal güce sahip üçüncü bir şahıs tarafından garanti edilmiş kısmını ifade eden değere aşağıdakilerden hangisidir?
a) Garanti edilmiş kalıntı değeri
b) Garanti edilmemiş kalıntı değer
c) Yararlı ekonomik ömür
d) Garanti edilmmemiş toplam değer
e) Garanti edilmiş toplam değer
20- Stokları elde etmek için kullanılan nakdin, stokların satılması, alacakların tahsil edilmesinden sonra tekrar nakde dönüşmesi için ortalama olarak kaç gün gerektiğini aşağıdakilerden hangisi gösterir?
a) Nakit Oranı
b) Stok devir hızı
c) Stok bağımlılık oranı
d) Ortalama tahsilat süresi
e) Ortalama etkinlik süresi
21- Aktiflerin işletme sahiplerince ne oranda finanse edildiğini gösteren oran aşağıdakilerden hangisidir ?
a) Öz kaynak / Aktif toplamı
b) Dönen varlık � G. Menkuller / Aktif
c) Özkaynaklar / Pasif Toplamı
d) Özkaynaklar / Duran Varlıklar
e) Dönen varlıklar / Özkaynaklar

22- Olağan kar / Net satışlar oranı neyi verir ?
a) Olağan karlılık
b) Brüt satış karlılığı
c) Net satış karlılığı
d) Özsermaye karlılığı
e) Faaliyet karlılığı
23- Hangisi fon kullanımı değildir ?
a) Duran varlıklardaki artış
b) Sermayedeki azalışlar
c) Ödenen vergi ve benzerleri
d) Ödenen temettü
e) Gelecek yıllara ait gelir ve gider tahakkuklarında azalış


Devamını Görmek İçin Eklentideki Rarlanmış Word Dosyasını İndirin !
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
askerlik tecil talep dilekçesi, evrak teslim dilekçesi, işyeri değişikliği dilekçesi, smm soruları ve cevapları, smmm eğitimleri, smmm staj eğitim cdleri, smmm staj eğitimi, smmm staja başlama sınavı soruları, smmm sınavları ve sonuçları, staja başlama dilekçesi
Seçenekler
Stil


SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta

SM,SMMM Staj ve Sınavları,İlgili Konular bu başlıkta konusu, EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM/Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa bölümünde tartışılıyor .




Gündemden Başlıklar

Konu Kategori
Evden eve nakliyat Liseler & Üniversiteler
Şehir ve Firma Rehberi Tatil ve Oteller
Tatil ve Oteller Seo

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:20 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Tynt Script Sponsored by Information Technology Salary
Bütün Hakları Saklıdır 2005-2011 Rehberim.net