EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM bölümü Öğretmenler Odası / 24 Kasim öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun konusu gösteriliyor Özet:Neden 24 Kasım? İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır. Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ...
| |||||||
24 Kasim öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Yorulmaz Nöbetçi | Neden 24 Kasım? İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır. Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir. Kendisini ve çevreyi algılamaya çalışır. Tüm bunlara karşın yine de yardıma muhtaçtır. İnsanın yaşamdaki ilk yardımcıları anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedesidir. Büyüyüp gelişen çocuk bilgilenme sürecine girer. Bu nedenle aile içi eğitim ve öğretim yetersiz kalır. Çocuğun bu döneminde ihtiyaç duyduğu bilgileri, ancak okulda öğretmen klavuzluğuda sistemli bir eğitimle olacağı ve yönlendirileceği somut olarak ortaya çıkmıştır.Okulun ve öğretmenin devreye girmesiyle ailenin de bu konuda sorunu çözülür. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır. Öğretmenler Gününün Kısa Tarihçesi Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyetin kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın... herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ] ![]() ![]() bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum |
| | |
| | #2 |
| ***kiyy*** ![]() | ben de bütün ögretmenlerimizin ögretmenler gününü kutluyorum. |
| | |
| | #3 |
| Gümüş Üye ![]() | bir öğretmen olarak teşekkür ediyorum sizlere ve meslektaşlarımın öğremenler gününü bende kutlarım.... ![]() |
| | |
| | #4 | |
| ***kiyy*** ![]() | Alıntı:
![]() | |
| | |
| | #5 |
| Bir KemalisT Mod. | pasajda tanıdığım enesceyhun ve belief başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun... |
| | |
| | #6 |
| Yorumcu ![]() | ![]() bütün öğretmenlerimiz 24 kasım öğretmenler günü kutlu olsun onları sadece bu gün değil her gün hatırlıyoruz !!! ne kadarda kırık not verseler başımızın üstlerinde yerleri var kutsal bir görev |
| | |
| | #7 |
| N a m-ı Değer ÇaKaL | belief 'temi öğretmendi yaw tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım |
| | |
| | #8 |
| MODminsrator ![]() | öğretmenlerimin gününü kutlar,ellerinden öperim |
| | |
| | #9 |
| administrator ![]() | hepinize teşekkür ediyorum ben de tü öğretmenlerimin gününü kutlarım |
| | |
| | #10 |
| Bir KemalisT Mod. | ![]() tüm öğretmenlerimize... |
| | |
| | #11 |
| Bir KemalisT Mod. | Öğretmene birgün yetmez öğretmene hergün ögretmenler günü ne mutlu harf öğretene bu gun öğretmenler gunu öz evladı talebesı öğretmektir tek hevesi zorluklara cıkmaz sesi bu gun öğretmenler gunu ilim deryasına dalmıs ATATÜRK'ü örnek almış öğretmekle gururlanmıs bu gun öğretmenler gunu hep dört dörtlük yapmalısın öğren öğret aydınlansın geleceğin mımarısın bu gun öğretmenler gunu. |
| | |
| | #12 |
| Editör ![]() | 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Öğretmenlerimize kutlu olsun.Günümüz karanlığında tüm öğretmenlerimiz bu güne kadar hep ışık oldu bundan sonra da hep ışık olmaya devam eder inşallah. |
| | |
| | #13 |
| TÜRK YÜREK Pasaj Yöneticisi | Tüm Öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum.. |
| | |
| | #14 |
| Yazar Pasaj Yöneticisi | Onlar okul denen esrarengiz laboratuarın büyüleyici üstadları,yanmayı,yanıpta etrafı aydınlatmayı düstur edinenler,geride mahzun gönül kalmasın diye didinenler,kırılan, koparılan filizlere bahçevan olan gerektiği yerde gül yetişsin diye toprak olan ender ruhlardandırlar Allah yardımcıları olsun... |
| | |
| | #15 |
| Altın Üye ![]() | Bende bıraz alınabılırım sanırım :$ ((: Gelecegımızı emanet ettıgımız ogretmenlerımızın vatana ve mıllete hayırlı evlatlar yetıstırmeye devam etmelerını canı gonulden dılerım... Ogretmenler gununuz kutlu olsun.. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
24 Kasim öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun24 Kasim öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun konusu, EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM/Öğretmenler Odası bölümünde tartışılıyor . | |