EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM bölümü Öğretmenler Odası / offf çözemedim yardım edin konusu gösteriliyor Özet:bahçe kum dolu... cümlesini öğelerine ayırır mısınız? ben şöyle çözdüm dolu=yüklem bahçe=özne kum=belirtisiz nesne acaba doğru mu?...
| |||||||
offf çözemedim yardım edin | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| iŞTiKaKÇıNıN_KöŞeSi | bahçe kum dolu... cümlesini öğelerine ayırır mısınız? ben şöyle çözdüm dolu=yüklem bahçe=özne kum=belirtisiz nesne acaba doğru mu? |
| | |
| | #2 |
| Always Offline... | dolu yüklem ama orda bir de görünmeyen (dur) ek eylemi var.Diğerleri doğru... |
| | |
| | #3 |
| MODminsrator ![]() | dolu tek başına yüklem olmaz bence -dur ekini alması gerek |
| | |
| | #4 |
| Ordinaryüs ![]() | illaki dur olması gerekmiyo -yor -mişde olabilir bence arkadaşımız doğru ayırmış |
| | |
| | #5 |
| iŞTiKaKÇıNıN_KöŞeSi | evet arkadaşlr tespitlerimiz doğruymuış |
| | |
| | #6 |
| Stajyer | ek eylemin sadece geniş zaman üçüncü tekil şahıs eki düsebilir.yani orda sadece -dur eki olabilir.arkadaşımın dediği ibi -yor ve -miş olamaz.öğelere ayırışta bi yanlışlık yok |
| | |
| | #7 |
| SEO Adviser/Expert ![]() | Benim edebiyatım iyi değil ama Kum (Ne olduğu belli ) belirtili nesne değilmiymiş ? |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
offf çözemedim yardım edinofff çözemedim yardım edin konusu, EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM/Öğretmenler Odası bölümünde tartışılıyor . | |