Rehberim

Öss Kaldırılıyor

EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM bölümü Öğretmenler Odası / Öss Kaldırılıyor konusu gösteriliyor Özet:ÖSS yerine YGS ve LYS geliyor 05 Haziran 2009 / 09:49 ÖSYM'den yeni adım: Üniversiteye giriş iki sınavla olacak ! ...

Go Back   Rehberim > EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM > Öğretmenler Odası

Öss Kaldırılıyor

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et
Alt 07-06-2009, 01:07 PM   #1

Raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SEO Adviser/Expert

<!-- google_ad_section_start -->Öss Kaldırılıyor<!-- google_ad_section_end --> Öss Kaldırılıyor

ÖSS yerine YGS ve LYS geliyor
05 Haziran 2009 / 09:49

ÖSYM'den yeni adım: Üniversiteye giriş iki sınavla olacak !

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, gelecek yıldan itibaren üniversiteye giriş sınavının Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) şeklinde iki aşamadan oluşacağını söyledi.

İlk aşamada baraj puanını geçen adayların ikinci aşamaya girebileceklerini ifade eden Yarımağan, ikinci aşamada, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat-Coğrafya, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında ayrı ayrı sınav uygulanacağını belirtti.

Birici aşamayı geçen adayların ikinci aşamada istedikleri alanda sınava girebileceklerini vurgulayan Yarımağan "Benim tahminim, adayların, örneğin % 95'i ikinci aşamada iki sınava veya bir sınava girecek. Belki % 5'i üç sınava girebilir, binde 1'i de beş sınava girebilir" dedi.

Prof. Dr. Yarımağan, sınavda Matematik-Fen (MF), Türkçe-Sosyal (TS), Türkçe-Matematik (TM) ve Dil puan alanlarının olacağını da söyledi.

Raskolnikov isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Firma Rehberi
Alt 07-06-2009, 07:26 PM   #2

pinkgril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: Öss Kaldırılıyor<!-- google_ad_section_end --> Cevap: Öss Kaldırılıyor

Hadi beaa nası kalkıomuşş

pinkgril isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
öss kaldırılacakmı, öss kaldırılıyormu, öss kalkıyor, Öss yerine ygs ve lys geliyor

Seçenekler
Stil

Öss Kaldırılıyor

Öss Kaldırılıyor konusu, EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM/Öğretmenler Odası bölümünde tartışılıyor .

Gündemden Başlıklar

Konu Kategori
Evden eve nakliyat Liseler & Üniversiteler
Şehir ve Firma Rehberi Tatil ve Oteller
Tatil ve Oteller Seo

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:07 PM.