Rehberim

Fizik üstadı var mı?

EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM bölümü Öğretmenler Odası / Fizik üstadı var mı? konusu gösteriliyor Özet:Saygıdeğer arkadaşlar, bir fizik probleminde takıldım kaldım. Bir çok yere baktım, bulamadım. Problem şu: 3000 kg. ağırlığında bir tekneyi denizde ...

Go Back   Rehberim > EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM > Öğretmenler Odası

Fizik üstadı var mı?

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et
Alt 19-01-2012, 04:15 PM   #1

oruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

<!-- google_ad_section_start -->Fizik üstadı var mı?<!-- google_ad_section_end --> Fizik üstadı var mı?

Saygıdeğer arkadaşlar, bir fizik probleminde takıldım kaldım. Bir çok yere baktım, bulamadım.
Problem şu: 3000 kg. ağırlığında bir tekneyi denizde yedekleyerek 0,5 m/sn hızla çeken römorkörün, tekneye uyguladığı kuvvet Newton cinsinden nedir? Yapılan iş 1 km. mesafede kaç joule dür?
Heryerde kuvveti Nt cinsinden verip, problem çözen var, ama RÖMORKÖRÜN kaç Newton uyguladığını gösteren, ÇÖZEN yok. Bir türlü doğru çözüm bulamadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

oruk isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Firma Rehberi
Alt 19-01-2012, 09:09 PM   #2

_mellissa_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Editör Adayı

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: Fizik üstadı var mı?<!-- google_ad_section_end --> Cevap: Fizik üstadı var mı?

geminin çekilme kuvveti, aynı zamanda römorkörün ne kadar kuvvet uyguladığının göstergesidir..bir nevi "etki-tepki" prensibi gibi..geminin çekilme kuvvetini römorkörden alıyor.. o yüzden F=ma'dan; a'nın yani ivmenin de zamana göre hızın türevi olduğunu bilirsek,yani F=(m*a)dt=m*v diyebiliriz..tabi t'yi birim zamanda kabul ederek..böylece F= 1500N olarak buluruz.. İş de W=F*x se, W= 1500N*1000m= 1500 kJ eder

_mellissa_ isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil

Fizik üstadı var mı?

Fizik üstadı var mı? konusu, EĞİTİM VE KÜLTÜR REHBERİM/Öğretmenler Odası bölümünde tartışılıyor .