Oyunlar Genel bölümü Oyun İnceleme / Hoard konusu gösteriliyor Özet:"Bir kez daha her yeri müthiş bir heyecan ve coşku sarmıştı. Ama sert sesli zat alelacele Efendi'ye koştu. 'Ya Ejderha ...
| |||||||
Hoard | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Gönülden RizeSporlu ![]() | "Bir kez daha her yeri müthiş bir heyecan ve coşku sarmıştı. Ama sert sesli zat alelacele Efendi'ye koştu. 'Ya Ejderha geliyor ya da ben salağın tekiyim!! diye bağırdı. 'Köprüleri kaldırın! Silahlanın! Silahlanın!'. Sonra aniden uyarı trompetleri çalmaya başladı ve kayalık kıyılar boyunca yankılandı. Eğlence kesildi ve neşe yerini dehşete bıraktı. Böylece ejderha da onları pek hazırlıksız yakalamamış oldu. Hızı öylesine fazlaydı ki çok geçmeden ejderhayı kendilerine süratle yaklaşan ve gitgide büyüyen ve parlaklaşan bir ateş kıvılcımı halinde gördüler ve en aptalları bile kehanetlerin yanlış olabileceğine dair şüphe duymadı. Az da olsa zamanları vardı. Smaug'un korkunç gelişinin kükremesi iyice artmadan ve kanatlarının felaket çarpışı altında göl, ateş kadar kıpkırmızı dalgalanmadan önce kasabadaki tüm kaplar suyla dolduruldu, her savaşçı silahlandı, her ok ve mızrak hazırlandı ve karaya uzanan köprü yıkılıp yok edildi." * irişten de anlayacağınız üzere oyunumuz ejderhalar üzerine ancak biraz farklılık var. Bu sefer karınlarına kılıç saplamaya çalışmak yerine onlardan biri oluyoruz ve köyleri ateşe verip prensesleri kaçırıyoruz, elde ettiğimiz ganimetleri de dağımıza götürüp üzerinde güzelce uyuyoruz. Yıllardır neden ejderhaları öldürmeye çalıştığımız daha iyi anlaşılmıştır sanırım.Anne Ben Ejderha Oldum Hoard her ne kadar FRP öğeleri barındırıyor olsa da aslında bir gerçek zamanlı strateji oyunu. Haritamızı ve ejderhamızın rengini seçip kolayca oyuna başlayabiliyoruz ki bence oyunun en önemli artılarından biri de bu. Yapımcılar oyuncuyu detayla uğraştırmayan, eğlence amaçlı bir oynanabilirlik üzerinde durmuşlar ve bu konuda oldukça iyiler, oyunun kontrol sistemi de bu amaca yönelik olarak oldukça basit hazırlanmış. ![]() Oyunda 4 farklı mod yer almasına rağmen ağırlık Treasure modunda, diğer modlar Treasure modunun türevi durumundalar. Bu modda haritadaki köyleri, tarlaları, kaleleri ve ticaret arabalarını ateşe verip elde ettiğimiz ganimetleri dağımıza götürüyoruz. Bir yandan hazinemizi büyütmeye çalışırken bir yandan diğer oyuncularla rekabet ediyoruz, yeri geliyor onların hazinelerinden çalıyoruz, yeri geliyor doğrudan üzerlerine ateş savuruyoruz. Hazinemiz arttıkça kazandığımız yetenek puanları da işin içine girince ortaya oldukça eğlenceli ve rekabet içeren bir oyun çıkıyor. Diğer modlar Kidnap Princessses, HOARD ve Coop olarak belirlenmiş. Adından da anlaşılacağı üzere Kidnap Princesses modunda diğer modlara göre haritada daha fazla prenses beliriyor ve oyunun kazananı da kaçırma sayısına bağlı olarak belirleniyor. HOARD modunda hiç ölmeden en fazla puanı almaya çalışıyoruz ve Coop modu da bariz bir şekilde diğer ejderhalarla savaşmadan beraberce toplam puanı yükseltmemizi amaçlıyor. Oyunun strateji yönünden bahsetmenin zamanı geldi. Haritada puan kazanmamızı sağlayan her şey zamanla tekrar beliriyor ve bu yapılar zamanla gelişiyor. Bu gelişme bir yandan iyi bir yandan kötü, şehir geliştikçe şehre gelen ticaret arabalarından daha fazla altın kazanabiliyoruz ancak şehrin etrafındaki savunma da arttığından pek rahat hareket edemiyoruz. Kaleler de aynı durumdalar, geliştikçe daha fazla prenses kaçırma şansımız olmasına rağmen prensesimizin uğruna ölecek şovalye sayısı da artıyor. Ben genelde rakibin dağına yakın yapıların gelişmesine izin vermeyip bana yakın yerleri orta seviyede tutmaya çalışıyorum ama her oyunda bu yaklaşım işe yaramıyor. Rakibinizin kazandığı yetenek puanlarını da göz önüne almanız gerekli. Hızlı ve alev gücü yüksek birisine karşı oynamakla savunması ve altın taşıma kapasitesi yüksek bir oyuncuya karşı oynamak farklı yaklaşımlar gerektiriyor. Canımız bittiğinde ölmüyoruz ancak puan katsayımız sıfırlandığından ve dağımıza dönüp tekrar doldurmak zorunda kaldığımızdan başlarda fazla agresif olmayıp kontrollü oynamakta fayda var. Oyunun kullanıcıyı fazla uğraştırmadan, doğrudan eğlendirmeye yönelik olduğunu söylemiştim, bu durum çoklu oyuncu modu için de geçerli. Yalnızca iki tıklamayla bir oyuna girebiliyoruz ve her strateji oyununda olduğu gibi insana karşı oynamak yapay zekayla oynamaktan çok daha fazlasını sunuyor, bazen o kadar fazlasını sunuyor ki keşke diğer oyunculara mesaj gönderme özelliği de olsaymış, hazinemin yarısını götüren adam bir iki laf edebilseymişim diyorsunuz (ejderhalar kötü olabilir ama bu kadarı da yapılmaz). ![]() Oyunun grafikleri bu tür bir oyundan beklenecek bir seviyede, hatta biraz üstü de diyebilirim. Tek eksik nokta zoom özelliğinin olmaması, günümüz strateji oyunlarında olduğu gibi haritaya tamamen zoom yapıp etrafı ateşe vermek hoş olabilirdi. Karakter ve çevre tasarımlarındaki çeşitliliğin az olması ilerleyen zamanlarda oyundan sıkılmanıza neden olabilir ama yine de grafikler ortalamanın üzerinde. Hoard'un belki de tek kötü tarafı sesleri. Orta Çağ temalı bir oyun olmasına rağmen müzikler ne yazık ki başarılı değil. Döneme özgü güzel bir şeyler dinlemek oyuna çok farklı bir hava katabilirdi ama dediğim gibi müzikler özenilmeden hazırlanmış. Bu özensizlik bazen o kadar bariz oluyor ki, müzikleri hazırlayan insanın oyunu oynamadığını düşünüyorum. Görünüm olarak Orta Çağ'ı mükemmel olmasa da iyi bir şekilde aktaran bir oyuna elektonik öğeler içeren müzik yapmak başka bir şekilde açıklanamaz heralde. Toparlayacak olursak, Hoard'un çoklu oyuncu tarafının oldukça güçlü olduğunu söyleyebilirim. Çoğu strateji oyununda insana karşı oynasanız bile pek fazla çeşitlilik göremezsiniz ama HOARD bu çeşitliliği sağlamakta oldukça başarılı, içerdiği 16 adet haritayı da unutmamak gerek. Müziklere yeteri kadar özenilseydi ve haritaya tamamen zoom yapabilme özelliği eklenseydi oyun tamamen farklı bir boyut alabilirdi ama yine de başarılı bir yapım olmuş. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
HoardHoard konusu, Oyunlar Genel/Oyun İnceleme bölümünde tartışılıyor . | |
| ||||
| Konu | Kategori | |||
| Evden eve nakliyat | Liseler & Üniversiteler | |||
| Şehir ve Firma Rehberi | Tatil ve Oteller | |||
| Tatil ve Oteller | Seo | |||