Rehberim

Hunted: The Demon's Forge

Oyunlar Genel bölümü Oyun İnceleme / Hunted: The Demon's Forge konusu gösteriliyor Özet:u yaz benim açımdan diğer yazlara oranla daha güzel geçecek gibi görünüyordu. Her zaman istediğim ve mümkün mertebe birçok platformda ...

Go Back   Rehberim > OYUN REHBERİM > Oyunlar Genel > Oyun İnceleme

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et
Alt 11-06-2011, 10:23 AM   #1

yavuzc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gönülden RizeSporlu

<!-- google_ad_section_start -->Hunted: The Demon's Forge<!-- google_ad_section_end --> Hunted: The Demon's Forge

u yaz benim açımdan diğer yazlara oranla daha güzel geçecek gibi görünüyordu. Her zaman istediğim ve mümkün mertebe birçok platformda tekrarladığım kooperatif oyunların PC çıkartması bu yaz başlıyordu. Ben Mersin'de yaşadığım için buranın nem ve sıcağı fazla oluyor. Haliyle arkadaşlarımızla öğle vakti dolaşmak veya denize girmek tehlikeli oluyor. Bu öğle sıcaklarını ya evde oyun oynayarak ya da arkadaşlarla okey oynayarak geçiriyorduk. Şimdi ise çıkacak olan oyunların kooperatif destekli olması başlarda bizi okey masasından kurtaracak gibi görünse de daha ilk oyundan okeye döneceğiz gibi görünüyor.

Benim de çok merak ettiğim oyunlardan Hunted: The Demon's Forge, Avrupa'da çıkışını bugün gerçekleştirdi. Merakıma daha fazla dayanamayarak oyunu hemen aldım ve oynayama koyuldum. Oyuna girerken yüzümde oluşan tebessüm, ilerledikçe yok olmaya ve bir zaman sonra oturduğum yerde ters dönmeme sebep oldu. Oyunun getirdiği tek yeniliğin kooperatif olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında RPG ögeleriyle ön plana çıkmasını beklediğim oyunda RPG ögeleri yok denecek kadar azdı. Hatta yok diyebiliriz. Sadece birkaç büyü açma üzerine bir şeyler var ama büyü açma değil RPG. Ne karakter geliştirme, ne farklı silâh yapıları hiçbiri oyunda yoktu. Oyunun senaryosundan izlenim yazısında bahsetmiştim. Burada da detaya inmeyeceğim, biraz üstünden geçip oynanışa dönmek istiyorum. Kale Moor dünyası barış içinde yaşamını sürdürürken, yeraltından çıkan yaratıklar şehri kargaşaya sürüklüyor. İnsanlara zulüm eden, onları öldüren bu yaratıklara karşı Caddoc ve E'lara adlı iki kahramanımız el ele veriyorlar. Hem ceplerini kurtarma hem de dünyayı yaratıklardan temizlemek için ant içen bu şahıslarla oyun boyunca kooperatif ilerleme yapıyoruz. Bu yolculuğumuzda bize iki kişi de ara ara yardım ediyor; Seraphine ve Annuvin. Senaryonun çok çarpıcı olduğunu söyleyemeyeceğim. Hatta oyun Caddoc'un kâbus görmesiyle başlıyor. E'lara sadece kötü bir kâbus olduğunu vurgulasa da, Caddoc sadece rüya olmadığını bunun gerçek olduğunu belirtiyor. Ve daha 5 dakika geçmeden karşımıza Seraphine çıkıyor ve E'lara, Caddoc'un rüyalarının sadece rüya olmadığını anlıyor. Bu beni "vay be, ne senaryo ama!" dedirtmedi. (: Seraphine çıktığında ise bize ölüm taşları veriyor ve bu taşlar sayesinde cesetlerin ruhlarıyla iletişime geçiyor ve görevimizin detaylarıyla ilgili bilgi alabiliyoruz. Ayrıca yine topladığımız kristallerle kendimize yeni büyüler açabiliyor ve bunu geliştirebiliyoruz. Oyundaki tüm RPG bu zaten. Senaryoya daha da fazla girmek istemiyorum. Kalanını oynadığınızda görün ki heyecanı kaçmasın. (:

Yok artık Lebron James

Oyunun oynanışından bahsedecek olursak tek düzey bir yapıya sahip olduğunu anlıyorsunuz. Farklı bir yol veya farklı bir seçeneğiniz yok. Hadi bu şekilde yapıldı bari biraz çeşitlendirin değil mi ama? Mesela kapılardan geçeceksiniz, hani oyun kooperatif ya; illa ki o kapıyı beraber açmak zorundasınız ve tek başına açacağınız kapı yok. Caddoc önce başlamışsa son yardımı E'lara, E'lara önce başlamışsa son yardımı Caddoc yapıyor kapı açmada. Hani Caddoc bazı kapıları tek başına açabilse, E'lara kapılara atıldığında Caddoc gibi kaldırmasa daha güzel olmaz mı? Buna karşın yüksek yerlerden atladığınızda çoğu oyundaki gibi moloz yığını olarak düşmüyoruz. Karaktere bir animasyon koyulmuş ve iyi de olmuş. Göz zevkine ciddi şekilde hitap ediyor. Her 2 karakterde de ok ve kılıç olması bana biraz mantıksız geldi. Tamam, E'lara daha iyi ok atıyor ve Caddoc daha iyi kılıç kullanıyor ama ikincil silâh kısmı daha başka silâhlarla çeşitlendirilebilirmiş. Silâhlardan bahsetmişken, mesela Caddoc'un bulduğu silâhlar bir önceki silâhtan biraz daha iyi hepsi o. Yani oyun boyunca karşınıza çıkan silahları kesinlikle alın çünkü ilerledikçe daha güçlü silahlar çıkıyor ama daha kötüsü çıkmıyor. Bu tarz oyunlarda RPG ögeleri kaçınılmazdır değil mi? Bari burada olsaymış bu dediğimiz ögeler de bulduğumuz silâhla elimizde olan arasında kalsaydık ve birinin bir özelliği diğerinden daha iyi olsaymış falan daha güzel olurmuş sanki. Eğer oyunu tek başınıza oynuyorsanız oyun içinde belirli yerlerde karakter değişim bölümü var. Buraya girip "E"ye bastığınızda diğer karaktere geçiyorsunuz. Genelde bölüm başlarında oluyor, o bölümü hangisiyle oynamak istersen artık. Zaten iki karakter arasında kadın erkek farkından daha büyük bir fark yok. İkisi de kılıç ve ok kullandığı için hangisiyle oynadığınız önemsiz. Ara ara Caddoc'un gücüne başvuruyorsunuz ki o da büyük kayaları yerinden oynatmak için.

Oyunun iki karakter arası iletişimine yüzeysel olarak önem verdiğini söyleyebilirim. Boss (patron) dediğimiz büyük yaratıkları öldürürken birbirinizin güçlerinden faydalanıyorsunuz. E'lara'nın manası bittiğinde Caddoc yardım ediyor. Yine saldırı anında güçlerini birleştiriyorlar ve daha etkili vuruş yapıyorlar. Biraz abartı bulduğum ise; mesela karakterlerden birisinin canı bittiğinde yere diz çöküyor ve diğerinden yardım istiyor. O da Lebron James gibi mesafe göz etmeksizin yaralı arkadaşına sağlık şişesi fırlatıyor ve 12'den vuruyor. (: Bu şekilde olacaksa niye olmuş ki, bu kadar kolay olmamalıydı. Mesela, şişe yanımıza bir yere düşseydi de biz almaya çalışsaydık daha bir macera olurdu.

Okeye dördüncü aranıyor

Hunted, Unreal Engine 3 grafik motorunu sonuna kadar kullanma şuraya dursun karakterlere bile zor poligon ayırmışlar. Karakterlerin kaplamaları oyunda göreceğiniz en iyi kaplamalar. Zaten her oyunda böyle olur ama bu oyunda kötünün iyisi. Bunun dışında çevre kaplamaları ve çevre efekti kötü olmuş. Tek bir kılıç darbesiyle koca otları dibinden sökebiliyoruz, her ne kadar kılıcı öylesine sallamış olsanız bile. Oyuna girerken içimde bir kuşku vardı ve optimizasyon sorunu olacağını düşünüyordum. Yaratıkları, ışık efektlerini doldurarak sistemimizi kastıracaklarını düşünmüştüm ama 1920 x 1080 çözünürlükte ve full detay da bile kare atlamadan oynadım. Sistemim; AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 6000+ işlemci ve Radeon HD 4850 ekran kartına sahibim. Demek istediğim Unreal Engine yine yapmış yapacağını. Oyunu tek başınıza da oynayabiliyorsunuz. Yukarıda da dediğim gibi ara ara iki karakter arasında gezinerek ikisini de deneyebilirsiniz. Yahut online üzerinden bir arkadaşınızla ya da offline olarak ağ üzerinde de oynayabilirsiniz. Hunted: The Demon's Forge oyununu, bu tarz oyunlarda RPG sevmeyen ve saf aksiyon olsun bir de arkadaşlarımla oynayayım diyen herkese tavsiye ederim. RPG oyunlarından hoşlanan, hoşlanmasa bile biraz daha kendilerini zorlayacak oyunları seven oyuncu arkadaşlarımızınsa farklı seçeneklere göz atmasını tavsiye ediyorum. Oyun bu kadar kötüyken fiyatının yüksek olması da manidar. Sanki oyunun aylarca oynayacakmış gibi bir havası mı olduğunu sanmış yapımcılar bilemiyorum. Bari fiyatını düşük tut biz de ona göre değerlendirelim ve oyuncular en azından bir deneme için alabilsin. Lafı fazla uzatmak istemiyorum, kısacası Hunted: The Deamon's Forge benim için tam bir hayal kırıklığı. Artık Terraria oynamak için aranızdan hızla uzaklaşıyorum.
[Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

yavuzc isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Firma Rehberi
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler
Stil

Hunted: The Demon's Forge konusu, Oyunlar Genel/Oyun İnceleme bölümünde tartışılıyor .