Rehberim

Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi

Yemek Tarifleri bölümü Tatlılar / Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi konusu gösteriliyor Özet:turk baklavasinin reseptini istiyorum Sponsorlu Bağlantılar...


Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Yemek Tarifleri > Tatlılar

Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et

  Sponsorlu Bağlantılar

Cevapla

Seo Seçenekler Stil
  #1  
Okunmamış 08-12-2008, 01:43 PM
Marta
Smile Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi

turk baklavasinin reseptini istiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Okunmamış 08-12-2008, 02:25 PM
GaNGsTer
Standart Cevap: Turk baklavasi

Resept derken?
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Okunmamış 13-12-2008, 06:50 PM
Marta
Wink Tatlilar

Yani hangi mazemeler lazim ,nasil yapilir .Tesekkur ederim.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Okunmamış 06-04-2011, 09:46 PM
InNıqht
Standart Cevap: Turk baklavasi

Ev Baklavası Malzemeleri:
Ev Baklavası Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
Ev Baklavası Hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
Ev Baklavası İçi:
250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
Ev Baklavasının Yapılışı:
1. Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. En üsttekine nişasta serpmeyin. Böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.
2. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz. 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine – her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
Afiyet olsun…


Yardımcı olabildiysem ne ala..
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Okunmamış 24-02-2012, 06:59 PM
cernobil97
Standart Cevap: Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi

teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
touareg turk

Seçenekler
Stil


Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi

Türk baklavası nasıl yapılır? Tarifi konusu, Yemek Tarifleri/Tatlılar bölümünde tartışılıyor .



Benzer Konular

Konu Kategori
10. Sınıf Edebiyat Dersi Cevapları Türkçe - Edebiyat
YTL'ye veda: İşte yeni paralar - Foto Güncel Haberler
islamiyetten önce Türkler Tarih - Coğrayfa
1500 Yıllık Ay Yıldızlı Türk Parası Tarih Rehberim
ATATÜRK ve Türk Gençliği ATATÜRK Köşesi


Gündemden Başlıklar

Konu Kategori
Evden eve nakliyat Liseler & Üniversiteler
Şehir ve Firma Rehberi Tatil ve Oteller
Tatil ve Oteller Seo

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Tynt Script Sponsored by Information Technology Salary
Bütün Hakları Saklıdır 2005-2011 Rehberim.net