Rehberim

yetim aylığı maaşı

Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa bölümü Uygulama & Döküman / yetim aylığı maaşı konusu gösteriliyor Özet:ben babamdan dolayı yetim maaşı alıyordum ( emekli sandıgı ). üniversiteyi kazandım bu sene ve 2 hafta içinde 18 yaşını ...

Go Back   Rehberim > EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM > Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa > Uygulama & Döküman

yetim aylığı maaşı

Açılış Sayfam Yap Reklam Kayıt ol Konuları Okundu Kabul Et

Seo Seçenekler Stil
Alt 21-10-2011, 03:39 PM   #61

ptRlix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: yetim aylığı maaşı<!-- google_ad_section_end --> Cevap: yetim aylığı maaşı

ben babamdan dolayı yetim maaşı alıyordum ( emekli sandıgı ). üniversiteyi kazandım bu sene ve 2 hafta içinde 18 yaşını dolduracağım. bi kağıt falan geliyor mu eve bununla ilgili yoksa biz dilekçe mi yazıyoruz ya da belgeleri kendimiz mi götürüyoruz ve hangi belgeleri istiyorlar?

bir de benim nüfus kaydım manisa'da o yüzden izmir'e mi yollayacagım belgeleri yoksa okulum istanbul'da, istanbulda halledebilir miyim?

cevap verirseniz cok sevinirim

ptRlix isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2011, 03:50 PM   #62

pinhân - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Donanım

pinhân - MSN üzeri Mesaj gönder

<!-- google_ad_section_start -->Cevap: yetim aylığı maaşı<!-- google_ad_section_end --> Cevap: yetim aylığı maaşı

Bağlı olduğunuz ildeki kuruma öğrenci belgeniz ve dilekçenizle başvurmanız gerekiyor.

pinhân isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2011, 01:19 PM   #63

Creeping_Death - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

merhaba
ben 5 yıl önce vefat eden babamdan kendime yetim maaşı(bağkur) alıyordum lise bitince aylık kesildi 1 aydan fazla bir süre önce tekrar başvurdum bugün maaşı aldım fakat en son haziran ayında aldığım için 4 aylık bir maaş beklerken 1 aylık maaşımın bile altında olan 157 lira yattığını öğrendim bu sorunu nasıl çözebilirim?

Creeping_Death isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2011, 07:27 PM   #64

pinhân - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Donanım

pinhân - MSN üzeri Mesaj gönder

Dilekçe yazarak almanız gerekirken almadığınız aylarda biriken maaşınızı hesaplattırabilirsiniz.

pinhân isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-01-2012, 03:03 PM   #65

aynur78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

merhabalar bu konuyla ilgili benm de bir sorum olacak.
babam ssk emeklisi idi.2000 yılında vefat ettikten sonra emeklisi anneme bana ve kardeşime bağlandı.daha sonrasında ablam milli eğitim bakanlığında kadrolu öğretmen olarak işe başladı ve maaşının kesilmesi için dilekçe yazıp sgk ya gönderdik ve maaşı kesildi.bu dilekçeyi geri almak istersek ablama maaş ödemesi geri yapılır mı? bir cevbınızda şöyle bir bilgi vardı:

Emekli Sandığı iştirakçisinin kız çocuğu evli değilse Emekli Sandığı iştirakçisi veya emeklisi değil ise ana-babasından yetim aylığı alabiliyor. Emekli Sandığı yetiminin memuriyet dışındaki (SSK'lı veya Bağ-Kur'lu ) çalışmaları yetim aylığı almasına engel olmuyor.

Haberin Devamı: [Linkler için 10 saniyede ücretsiz üyelik... ]

bu bilgi tam ters durmda yani ssk iştirakçısnın kız çocuğu emekli sandığına bağlı işte çalışmaya başlarsa maaşı kesilmiyor mu??

cevabınızı bekliyorum teşekkürler...

aynur78 isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-01-2012, 08:33 PM   #66

AyşegülK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Stajyer

Merhaba. Benim de yetim aylıklarına ilişkin bir sorum olacak.

Sigortalı bir işte çalışmaya başlayacak olmam sebebiyle sigortamın başlatıldığı 12 şubat 2011 tarihinden 3 gün önce SGK müdürlüğüne giderek dilekçemi verdim ve bağkur emeklisi merhum babam vesilesiyle aldığım yetim aylığının ve sağlanan sağlık güvencesinin kesilmesini talep etmiştim. Yetkililer tüm işlemlerimi tamamladıktan sonra ilişiğimin kesildiğini söylediler. Ancak bundan birkaç ay sonra, hesabımı kontrol ettiğimde hesabıma 4 aylık maaşımın yatırıldığını fark ettim. Paraya tedbir koyulacağını düşünerek herhangi bir hak sahipliğimin bulunmayacağını düşünerek parayı çekmedim. Bunu müteakiben temmuz ayında iki aylık maaşımın toplamı kadar yersiz ödeme yapılması sebebiyle adresime borç bildirim belgesi geldi. Hemen SGK'ya gittim. Parayı kati suretle çekmediğimi bildirmeme ve belgelememe rağmen sorunu çözemediler. Bu durumda ne yapmalıyım? Şimdi sigortalı işimden ayrıldığım için yeniden yetim aylığı için başvuracağım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler

AyşegülK. isimli üyemiz çevrimdy?ydyr. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
yetim aylığı, yetim aylığı bağlanması, yetim aylığı dilekçe örneği, yetim aylığı kesilmesi, yetim aylığı yaş sınırı, yetim maaşı

Seçenekler
Stil

yetim aylığı maaşı

yetim aylığı maaşı konusu, Muhasebe, Ekonomi, Finans, Borsa/Uygulama & Döküman bölümünde tartışılıyor .