PROGRAMLAMA bölümündeki Visual Basic alt forumunda bulunan visual basic 2005 kronometre(yardımınıza cok ihtiyacım var) konusunu görüntülemektesiniz özet:visual basic 2005 ile yapılmıs bir kronometreye ihtiyacım var.yardım ederseniz cok sevinirim yarın aksama kadar yapabilmm gereken bi ödevim yardımlarınız ...
| |||||||
visual basic 2005 kronometre(yardımınıza cok ihtiyacım var) | Google Özel Arama | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Stajyer | visual basic 2005 ile yapılmıs bir kronometreye ihtiyacım var.yardım ederseniz cok sevinirim yarın aksama kadar yapabilmm gereken bi ödevim yardımlarınız için şimdiden tskler... |
| | |
| | #2 |
| 'Sombreness' | öncelikle forma 4 adet label, 4 adet button, 1 adet listbox, 1 adet combobox ve 1 adet timer kontrol ekleyin Butonların Textlerini "Kronometreyi Başlat", "Duraklat", "Durdur" ve "Durdurulan Zamanı Listboxa Ekle" olarak değiştiriniz. Label1'in Text'ine "Saat Dakika Saniye" yazın. Label2, 3 ve 4 'ü Saat, Dakika ve Saniye yazılarının altına gelecek şekilde yerleştirin. Form un Declaration kısmına aşağıdaki tanımlamayı yapın: Dim saniye, saat, dakika As Integer Form'un Load olayına aşağıdaki kodları yazın: Label1.Text = "00" Label2.Text = ":00" Label3.Text = ":00" Timer1.Interval = 100 Timer1.Enabled = False "Başlat" butonunun Click olayına aşağıdaki kodu yazın: Timer1.Enabled = True "Duraklat" butonunun Click olayına aşağıdaki kodu yazın: Timer1.Enabled = False "Durdur" butonunun Click olayına aşağıdaki kodları yazın: saniye = 0 saat = 0 dakika = 0 Label1.Text = "00" Label2.Text = ":00" Label3.Text = ":00" Timer1.Stop() Timer1'in Tick olayına aşağıdaki kodları yazın: saniye = saniye + 1 If saniye = 60 Then saniye = 0 dakika = dakika + 1 If dakika = 60 Then dakika = 0 saat = saat + 1 If saat = 24 Then saat = 0 End If End If End If If saat < 10 Then Label1.Text = "0" & Str(saat) Else Label1.Text = saat End If If dakika < 10 Then Label2.Text = "0" & Str(dakika) Else Label2.Text = dakika End If If saniye < 10 Then Label3.Text = "0" & Str(saniye) Else Label3.Text = saniye End If Combobox'a "Yavaş","Orta" ve "Hızlı" yazılarını ekleyin ve kod bölümüne şu kodları yazın: If ComboBox1.Text = "Yavaş" Then Timer1.Interval = 1000 Else If ComboBox1.Text = "Orta" Then Timer1.Interval = 500 Else If ComboBox1.Text = "Hızlı" Then Timer1.Interval = 10 End If End If End If Ve son olarak "Durdurulan Zamanı Listbox'a Yazdır" butonunun Click olayına da aşağıdaki kodları yazın: If Timer1.Enabled = False And Button2.Enabled = True Then ListBox1.Items.Add(Label1.Text + " " + Label2.Text + " " + Label3.Text) End If umarım işini görmüştür ![]() Konu Le Pew's tarafından (04-11-2008 Saat 05:02 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #3 |
| Stajyer | çok teşekkür ederim ama salisede olmuyormu ben yapamadım.hoca saliseninde olmasını söyledi tekrar cvp verirseniz çok sevinirm |
| | |
| | #4 |
| Stajyer | Eyvallah saolasın hocam,çok işime yaradı |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| yapimi, visual, kronometre, basic |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| 15 - 20 Bin YTL Arası 2. El Arabalarda Fiyatlar | ümit578 | Arabalar,Resimler,Markalar | 1 | 23-04-2009 01:05 PM |
| Visual Basic Ders Notları | Le Pew's | Visual Basic | 4 | 04-10-2008 12:13 PM |
| Visual BASİC 6.0 PROJE TASARIM PENCERESİNE BAKIŞ | YSS | Visual Basic | 0 | 09-02-2008 09:39 AM |
| visual basic 2005 için ders arıyorum | burak1709 | Visual Basic | 1 | 12-10-2007 04:06 PM |
| vb hakkında | arrap | Visual Basic | 9 | 29-10-2006 09:18 AM |