EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM bölümü Zeka Soruları & Bilmeceler / Cevabı Belli Değil konusu gösteriliyor Özet:Yıllardır Amerika ve Kanadalı insanlar kendi paralarının daha değerli olduğunu iddia ederlermiş.Fakat Gerçek şuymuş. 1 ABD Doları=90 Kanada Centi 1 ...
| |||||||
Cevabı Belli Değil | Açılış Sayfam Yap | Reklam | Kayıt ol | Konuları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Stajyer | Yıllardır Amerika ve Kanadalı insanlar kendi paralarının daha değerli olduğunu iddia ederlermiş.Fakat Gerçek şuymuş. 1 ABD Doları=90 Kanada Centi 1 Kanada Doları=90 ABD Centi Soru şu:Bir gün ABD'li bir adam sabah evden çıkarken cebinde 1 ABD doları varmış.Adam 10 Cente Simit almış.Simitçidede 1 Kanada Doları varmış ve 1 ABD doları 90 Kanada Centine denk geldiği için para üstü olarak 1 Kanada Dolarını adama vermiş.Sonra Adam Sınırı geçmiş ve kanadaya gitmiş.Adam Burdada 10 Cente Simit Almış.Kanadalı simitçidede 1 ABD doları varmış.Kanadada 1 ABD doları 90 Cente denk Geldiği için adam 1 ABD dolarını adama vermiş.Sonra Adam İçinden demiş.Ben sabah evden çıkarken cebimde 1 ABD doları vardı hala 1 ABD doları var peki bu simitlerin parasını kim verdi demiş ![]() ![]() ![]() Evet Arkadaşlar soru gayet açık.Cevabını bende bilmiyorum.Umarım mantıklı bir açıklaması vardır. |
| | |
| | #2 |
| Stajyer | simitin parasını amerikan maliye bakanı vermiş olmalı |
| | |
| | #3 |
| Temsilci ![]() | Mantıklı. ![]() |
| | |
| | #4 |
| Stajyer | bana göre burada bara değişimi simitçiler arasında gercekleşmiş.. ![]() yani aslında şöyle bir mantık düşünebiliriz 1. simitçi (ABD),2.simtçiye(KANADA) vermesi için adama 10 sent veriyor. |
| | |
| | #5 |
| Stajyer | olabilir |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
Cevabı Belli DeğilCevabı Belli Değil konusu, EĞLENCE VE BİLGİ REHBERİM/Zeka Soruları & Bilmeceler bölümünde tartışılıyor . | |